Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Viña Tarapacá, Gran Reserva, Chardonnay
Klik for at zoome

Chile - Central Valley - Maipo

Viña Tarapacá, Gran Reserva, Chardonnay

Området:
Chardonnay-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder.

Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omliggende bjerge.

Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile.

Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje" den kolde, polare Humboldt-strøm. Den løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Vinen:
Vinen er produceret på Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay. Druernes modning finder sted under indflydelse af det varme, tørre klima og de friske kølige vinde fra Stillehavet. Druerne er høstet manuelt mellem den 2. 4. marts. Klaserne anbringes i kurve, som rummer 14 kg, for at bevare de udsøgte druer intakte og undgå unødig iltning.

Vinificationen er traditionel, gæringen finder sted på nye 225 liters franske egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen på de samme fade i 10 måneder, inden den tappes på flaske efter en let filtrering.

I glasset:
Gran Reserva Chardonnay, Viña Tarapacá, Maipo Valley, har en smuk gylden farve med honningfarvede reflekser. Smagen er afrundet, intens, fint afbalanceret mellem "egetræ" og dejlig frugt, den afsluttende bouquet er frugtfyldt med "egetræets" sarte toner.

En fin ledsager til fisk, "alt godt fra havet", lyse kødretter og milde bløde ostetyper.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin har alt det, som en god, fadlagret Chadonnay skal have: En god duft og en blød og harmonisk smag med noter af citrus, nektarin og fersken og ikke mindst lækre og ret markante fadnoter." (Uge 24 / 2017) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Super cremet og intensiv chilensk Chardonnay i klassisk gammeldags oversøisk stil med citrus, smør og røg i næsen og fedmefuld mund med vanilje, toast, fersken og abrikos i generøse mængder." (12-06-2017)

Årgang 2015
VinAvisen - 5 stjerner - "En fortræffelig hvidvin med en meget kompleks duft af moden frugt og noter af eg og ost! Smagen folder sig ud i munden - den er rig, fed og fuld af frugt - nektariner, søde appelsiner, karambole ... Det er en fyldig vin, der vil egne sig fint til en ekstra god kyllingeret, gerne med et eksotisk indslag - eller måske cremede oste..." (Uge 43 / 2016)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 41 / 2016) - På AOV.dk’s liste over de bedste vinkøb i 2016.

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Toplækker faddomineret chilensk Chardonnay som i årgang 2015 svinger sig op på de maksimale 6 stjerner. Smør og kantareller i den kraftfulde næse og cremet mund med stor koncentration og forførende noter af eksotisk frugt, vanilje og røg. Er man til fadlagret oversøisk Chardonnay på højt niveau er den et oplagt bud." (10-10-2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Lækker markant mineralsk næse, stenfrugter, lyse blomster og et strejf af ristede nødder fra det velintegrerede fad. Fyldig mineralsk vin der er balanceret med en forfriskende syre. Lækker og komplet vin..." (Oktober 2016)

Årgang 2013
Ekstra Bladet - 5 stjerner (91 point) - "Mørk med intens fadpræg duften. Intens i smagen med abrikos, smør, modne ferskner og masser af vanilje. En hel del fad, pæn syre. Lang let sødlig afslutning." (30-01-2016) 

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Diskret eksotisk frugtig næse med vaniljetoner (fad). Kraftig og fyldig smag med pæn syre. Noget af en mundfuld, men god stil. Gerne til hummer og store rejer - både naturel og som ragout." (24-01-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Smørristet chilensk Chardonnay med fin intensitet og flot balance. Floral næse og cremet mund med eksotisk frugt og en snert af vanilje og lang intensiv eftersmag med præg af ristede nødder..." (06-04-2015)

BT - "Behageligt tør og fyldig hvidvin, tæt og lækker smag af fersken, frisk citrus, urter, smørpræg, hasselnødder og vaniljetoast." (09-05-2015)

Årgang 2012
Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Ganske frisk næse og smag - toner af citrus og vanilje fra fadet. God syre i smagen - ret koncentreret, men ikke fed. Glimrende oversøisk chardonnay. Kan klare en rig fiskeret." (16-11-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En hvidvin med personlighed. Fin duft og en frisk, afrundet smag. I smagen lidt af det hvide i en grapefrugt. Fin til mad. Lang eftersmag." (Uge 45 / 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Moden frugt, fylde, fedme, tilpas tørhed og en lang eftersmag med en fin syre. Denne hvidvin har det hele. 14% er et ret højt alkoholindhold for en hvidvin, men denne vin kan bære det. Nyd den fx til et stykke stegt laks." (Uge 18 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fedmefuld og cremet chilensk Chardonnay med masser af tyngde og fylde. Smør og citrus i næsen og toast og vanilje i munden. Er man til oversøisk Chardonnay i opulent stil er den et oplagt valg." (28-04-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (29-04-2014)

Vinbladet - 88 point - "Duft af vanilje og tropiske frugter, modne ferskner, ananas, lemon, papaja, smør og vanilje i smagen. Fyldig og en del fad fornemmes. Lidt tung, men en god syre binder den sammen" (juni 2013)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner  - "God, kraftig duft og en dejlig smag - en fortræffelig hvidvin. I smagen er der druer (naturligvis), men også lidthonning, abrikos og ananas. Plus diskrete fadtoner." (Uge 25 / 2012)

DKK stk. 129,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0621135
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley, Maipo
Druer: Chardonnay

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet