Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Vina Tarapaca Gran Reserva
Klik for at zoome

Chile - Central Valley - Maipo

Vina Tarapaca Gran Reserva

En perfekt blanding af Cabernet Sauvignon og Syrah, som forener friskheden fra Cabernet Sauvignon-druerne med frugtrigdommen fra Syrah-druerne.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. I 1874 satte de deres første vinstokke på marker i bunden af Maipo Valley, og her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Målet var at skabe vine af høj kvalitet til den stigende forbrugerinteresse. ”El Rosario de Naltagua”, en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley, var den første, der blev opkøbt, og i dag ligger den i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker.  Mikroklimaet i Maipo Valley er helt unikt og det er muligt at vande markerne med smeltevand fra Andesbjergene. Områdets fire klart definerede årstider med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden kombineret med markernes beliggenhed, hvor de får gavn af den kølige brise fra kysten, hvilket giver sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Vinen er fremstillet på 75% Cabernet Sauvignon og 25% Syrah. Cabernet Sauvignon-druerne er høstet den 19. og 20. marts 2012 og Syrah-druerne er høstet den 3. maj 2012. Gran Reserva Special Edition er skabt for at fejre Tarapacás 140 års jubilæum. Vinen er en blanding af 140 af de bedste tønder vin, som er nøje udvalgt i året for jubilæet. Blandingen kombinerer på perfekt vis to af Rosario Estates områder beliggende i øst og vest.

Vinen har lagret 20 måneder på franske egetræsfade.

I glasset:
Viña Tarapacá Gran Reserva, Special Edition fremstår elegant rød i glasset. Op af glasset strømmer en intens duft af moden frugt blandet med krydderier som bl.a. læder og peber. Fadlagringen giver vinen krydrede noter som lakrids, nelliker, rød peber og vanilje. Det er en dristig vin, som i smagen er fuld af frugt og krydderier som bl.a. nellike, kanel og hints af peber. Alle indtryk fra både duft og smag forenes i en forfriskende syre, som giver friskhed, god balance og vedholdenhed. Det er en ung, kompleks og elegant vin, som er fuld af undertoner og et løfte om enestående holdbarhed.

En oplagt ledsager til modne oste, godt krydrede pastaretter, lyst og rød kød samt til vildt.

Serveres ved 18°C.

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og forførende chilensk vin med varm og voluminøs næse med noter af fad, kraftfuld mund med flot peber attak og intensive mængder tobak, ristede kaffebønner og lakrids og strejf af kanel i den lange eftersmag." (23-01-2017)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (92 point) - "Intense solbærtoner i duften. Koncentreret med solbær, brombær, kaffe, chokolade og vanilje. Velbalanceret og en yderst flot vin med lang eftersmag." (16-12-2016) 

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen er lavet til fejring af vinhusets 140 års jubilæum... 140 af husets bedste vintønder med 75% Cabernet Sauvignon og 25% Syrah er blandet og fremstår i glasset med en overvældende duft af moden frugt og krydderier. Disse indtryk fortsætter i smagen, hvor der samtidig er en forfriskende syre. Et godt valg til fasan eller råvildt." (14-12-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "I anledning af sit 140 års jubilæum har det chilenske vinhus Tarapacá lavet denne rødvin på Cabernet Sauvignon (75%) og Syrah (25%). Vinen er en stor, varm og meget lækker vin med god struktur og et bredt smagsbillede. Der er fyldig frugt, fint integrerede fadnoter og noter af nelliker og vanille. Helt oplagt som julevin." (Uge 47 / 2016)

Nordjyske Stiftstidende - 5 stjerner - "I anledning af sit 140 års jubilæum har Tarapaca i Chile sammenstukket en Gran Reserva Special Edition, som Skjold Burne sælger som en af sine julevine. Det er et godt valg, for vinen kan holde til stort set alt det, man kan finde på at udfordre med på madsiden. Det er en blanding af cabernet sauvignon som den dominerende drue og syrah. Det umiddelbare indtryk er modne brombær og mørke kirsebær. Den er fed med modne garvesyrer som et solidt grundlag. De er helt runde og bløde. Vinen har lagret 20 måneder på franske egetræsfade, men den er ikke præget af træsmag. Det er alt samme skruet dygtigt sammen..." (19-11-2016)

SPAR KR. 50,00

1 stk.

149,75

Vejl. 199,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
EB EB
D.K.A. D.K.A.
VinAvisen VinAvisen
NordjyskeSt. NordjyskeSt.
Varenummer: 0521487
Årgang: 2012
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley, Maipo
Druer: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet