Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon
Klik for at zoome

Chile - Central Valley

Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon

En flot balanceret Cabernet Sauvignon fra Chile. Dette er vinen som passer bredt til en buffet, eller til en god middag med mange gæster.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Central Valley der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.

Druerne høstes på maskine i nattens kølighed, dette for at bevare den friske frugt i vinen. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltank ved 25-28°C for at beholde den friske frugt i vinen. 40% af vinen lagres efterfølgende på egetræ for at give vinen smag og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I glasset:
Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og kirsebær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

En god ledsager til de fleste kødretter, især oksekød, krydrede pastaretter og oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god rødvin med god frugt, blød syre og en lille sødme. Glimrende hverdags-vin." (Uge 5 / 2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ligefrem og uforfalsket oversøisk Cabernet Sauvignon med håndværket i orden. Mørk chokolade og solbær i næsen, varm og voluminøs mund med pæn sødme og fyldige kaffe og tobaknoter tilsat lidt kirsebærsten..." (19-01-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rødvin, der hænger fint sammen. Den har god frugtfylde, noter af solbær og brombær og flotte tanniner." (Uge 41 / 2013)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin med en duft af tobak og te og en fyldig smag af solmoden aromatisk frugt og en anelse sødme til slut. Det er en ukompliceret vin, sommange vil kunne lide. Køb den nu til den store sommerfest..." (Uge 9 / 2013)
Bestseller

DKK stk. 69,75

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521101
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley,
Druer: Cabernet Sauvignon
Skruelåg: Ja

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet