Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Stony Creek, Shiraz, Winemakers Selection
Klik for at zoome

Australien - Padthaway

Stony Creek, Shiraz, Winemakers Selection

Kraftfuld og mørk Shiraz, en perfekt ledsager til godt kød: Australien byder på optimalt klima for denne drue og i underdistriktet Padthaway udfolder den sig smukt.

Området og producenten:
Padthaway er beliggende i South Australia, på vejen fra Adelaide til Melbourne. Dette område er først blevet plantet til i 1960erne og med høj fokus på kvalitet. Dette har ført til, at nogle af Australiens bedste vine kommer fra denne kystnære region. Området er nabo til Coonawarra og i 1940 fandt man ud af, at Padthaways klima og jordbund minder meget om naboens. Derfor minder vinene her også meget om deres. Jordbunden er mest kendt for sit store indhold af limsten, der giver en god dræning i overfladen, og holder godt på de få vandressourcer i undergrunden. Der fremstilles vine på mange forskellige druer i området, men Shiraz vinene er dem med størst succes. Generelt er vinene meget elegante, med en god intensitet.

Stony Creek byder på en rigtig flot og typisk Shiraz. Høstet fra relativt gamle vinstokke, hvilket giver god intensitet i vinen.

Vinen:
Druerne er høstet ved optimal modenhed og gennemgået en lang gæring. Dette gøres for at trække god farve og intensitet ud af druerne. Efter endt gæring er vinen lagret for yderligere kompleksitet, inden den er blevet tappet.

I glasset:
Denne Shiraz er dyb sort med herlig ekspressiv duft af blommer, sorte kirsebær og lidt friskkværnet peber. Smagen balancerer med harmonisk cremet struktur og lang fylde med en hel palet af frugtaromaer.

Server Stony Creek, Shiraz til en godt stykke kød, for eksempel fra grillen.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2016
AOV.dk - 6 stjerner - "Eucalyptus, kamfer, mørk frugt, brombær, mokka, Fullblown australsk Shiraz - der kommer med voldsom kraft. Høj alkohol. Alle i panelet gættede over 100 kr." (august 2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "... Vinen har fin og fyldig frugt, bløde tanniner, en lille sødme og en lang eftersmag. I smagen noter af blomme, mørke bær og peber samt (måske) kanel..." (Uge 12 / 2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Duften af denne rødvin er en ren kryddeributik. Her er nelliker, stjerneanis og rosmarin - men også strejf af modne kirsebær og chokolade. Smagen lever helt op til forventningerne. Også her er der masser af dejlige krydrede noter blandet med en god portion frugt..." (Uge 18 / 2016)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vi har før skrevet om flere årgange af denne udmærkede rødvin og kan uden videre gentage, hvad vi skrev: "Fyldig, let krydret rødvin med noter af kirsebær og blommer og et strejf af peber..."..." (Uge 9 / 2016)

Politiken - "Tæt og markant sødmefuld vin med røget tone og et strejf af flødekaramel. Enkel, kommerciel stil med fuldmodent frugtpræg og alkohol, der varmer i afslutningen." (13-12-2015)

Årgang 2012
Den Korte Avis - 6 stjerner - "Duften oser herligt af blommer, sorte moreller og friskkværnet peber. Smagen af rund garvesyre blandet med en symfoni af bær og frugt sætter prikken over i`et." (28-01-2015) 

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Fyldig, let krydret rødvin med noter af kirsebær og blommer og et strejf af peber." (Uge 25 / 2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Blød og cremet mellemfyldig Shiraz med lette toner af mørk frugt og peber med pæn lang eftersmag..." (10-06-2012)

Årgang 2009
BT - 5 stjerner (11-02-2012)
BT
- 5 stjerner / "Sølvmedalje" (26-02-2011)
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner (07-01-2011)
V
inAvisen - 5 stjerner (Uge 1 / 2011) Bestseller2017

DKK stk. 69,75

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0522025
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Australien
Område: Padthaway,
Druer: Syrah/Shiraz
Skruelåg: Ja

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet