Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Rodney Strong, Knotty Vines, Zinfandel, Sonoma
Klik for at zoome

USA - Californien - Sonoma County

Rodney Strong, Knotty Vines, Zinfandel, Sonoma

Stramt styret Zinfandel med flot varm moden stil. Intensiteten i denne vin viser at den kommer fra meget gamle vinstokke, de ældste plantet tilbage i 1904. Denne vin er en del af historien.

Området og producenten:
Rodney Strong Vineyards er i dag ejet af Tom Klein, der købte vineriet i 1989. Tom har fra starten været interesseret i at optimere Rodney Strong Vineyards til at møde de krav den moderne forbruger stiller til gode vine. Der er investeret i nyt udstyr til kælderen, marker er genplantet og dyrkes efter regler for bæredygtigt vinbrug. Det kræver det bedste råmateriale at producere gode vine og med vinmarker i de bedste områder: Alexander Valley, Russian River Valley og Chalk Hill, producerer Rodney Strong verdensklasse vine der viser essensen af Sonoma County.

Derudover er Tom en stærk fortaler for miljøet og i oktober 2009 blev Rodney Strong som det første vineri i Sonoma County defineret som CO2 neutralt. Dette er bl.a. opnået ved et stort anlæg af solceller på toppen af vineriet. Et af de største i verden for et vineri; på en typisk dag i Sonoma genererer dette anlæg nok energi til at forsyne 800 husstande.

Vinen:
Der har været dyrket Zinfandel-druer i Sonoma i 3 århundrede. Rodney Strong ejer vinmarker med Zinfandel i flere underregioner i Alexander Valley. En del af druerne til denne vin kommer fra over 100 år gamle knudrede vinstokke i Russian River Valley (deraf navnet Knotty Vines). Druerne gæres traditionelt, og vinen lagres 10 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.

I glasset:
Frisk frugt med noter af hindbær fra Russian River Valley samt moden sødmefuld frugt, især brombær og peber fra Alexander Valley giver en vin med stor smagsmæssig diversitet. Lagringen fremhæver druens krydrede karakter. Det bedste Zinfandel-druen kan byde på i én vin.

Serveres til velhængt amerikansk oksekød eller modne oste.

Server ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En stor, flot og lækker rødvin - en rigtig amerikaner på druen Zinfandel. Den har en kraftig druesaft, fint integreret fadsmag, god krydring (peber) og en lang eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant." (Uge 47 / 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Life is hell without Zinfandel. I alle tilfælde uden Rodney Strongs udgave af Zinfandel. Superflot og saftig sag med flamboyant næse med toner af kirsebær og kakao, voluminøs mund med præg af peber og mokka og lang eftersmag med toner af tobak og mørk chokolade. Hvor svært kan det være?" (04-04-2016) 

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) / "BEDSTE VIN" - "Diskret frugtig duft. Intens i smagen med masser af bærsmag, krydderier, lakrids, peber og vanilje. Flot balanceret især med alkoholen og en lang krydret afslutning." (27-02-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner "Pragtfuld pompøs Zinfandel i opulent stil med alt hvad en sådan skal have af saft og kraft. Oceaner af peber, mørk chokolade, lakrids og mokka i smagen bundet perfekt sammen af det delikate fadpræg. Stor vin.” (25. august 2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super hardcore, voluminøs og tanninrig californisk Zinfandel med solbær og enebær i næsen, fad, solbærbusk og kirsebærsten i munden, og lang peberintensiv eftersmag. Rendyrket råstyrke på flaske." (14-10-2013)

Smag og Behag - "Ren zinfandelnæse med blåbær, solbær, kirsebær og en tydelig duft af kokos og vanilje fra amerikanske egetræsfade. I munden sødmefuld mørk frugt til den let jammy side med et strejf af hindbær. Saftig og rund med lidt anis. Bløde venlige tanniner. Drik den til den store all american burger med hele molevitten." (september/oktober 2013)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner - "En vidunderlig rødvin, der dufter af kandiseret frugt, violer og vanille. Smagen er stor og vinøs med noter af anis og en god portion frugtsødme. Med sine 15% alkohol er det lidt af en bulderbasse, men den er sagen, hvis den får lov til at buldre sammen med en godt krydret bøf." ( Uge 4 / 2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Et brag af en Zinfandel i den klassiske kraftfulde fremtoning. Monster vin med masser af tjære, røg og peber. Oplagt til en grillet T-bone." (14-05-2012)

Årgang 2008
AOV.dk - 5 stjerner (01-02-2012)

SPAR KR. 40,00

1 stk.

179,75

Vejl. 219,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521263
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 15 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Californien, Sonoma County
Druer: Zinfandel

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet