Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Riserva di Fizzano, Chianti Cl
Klik for at zoome

Italien - Toscana - Chianti Classico

Riserva di Fizzano, Chianti Cl

En elegant vin med vidtspændende aromaer. En vin der så sandelig kan nydes nu, men også kan gemmes, da den bliver endnu bedre med årene.

Området og producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm og erhvervede ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien seks gårde med mere end 600 hektar i det toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Familien har altid haft fokus på kvalitet og dyrker markerne efter principperne for bæredygtigt landbrug.

Vinen:
Vinen er lavet på 95% Sangiovese-druer og 5% Merlot-druer. Druerne dyrkes på vingården Fizzano, som Rocca delle Macìe købte i 1984. Vingården er fra det 11. århundrede og har 61 ha marker, hvoraf de 35 ha bruges til dyrkning af vindruer. Her dyrkes Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinmarkerne ligger på sydvestvendte skråninger. Denne beliggenhed er ideel mht. sol og vind i det rigtige forhold, som netop fremmer en langsom, men sikker modning af druerne. Disse gaver fra naturen fuldendes af vineriets konstante helligelse til at forbedre dyrkningen af jorden og at få det bedste ud af samspillet med naturen.

Druerne høstes i hånden, og der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring ligger det meste af vinen på 35 hl franske egetræsfade, mens en lille del af vinen ligger på 225 liters fade. Efter blanding, hviler vinen på flaske et år, inden den frigives til salg.

I glasset:
Farven er smuk rubinrød. Duften er intens med hints af vilde bær og en velbalanceret krydret duft. Smagen er rund og behagelig med modne røde bærnoter og en lang vedholdende eftersmag.

Vinen har lagringspotentiale og er med sine vidtspændende aromaer en perfekt ledsager til f.eks. rødt kød, en god steg eller vildt.

Serveringstemperatur: 18-20°C.

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig Chianti. En meget lækker rødvin med fem års moden frugt og en tørhed, der er tilpas til mad. Vinen er afrundet på en fin måde, uden at være meget rund og blød." (Uge 39 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Aristokratisk Chianti Classico med jernholdig støvet næse med snert af trøffel og cigarkasse og pompøs og rustik mund med lang finish, faste tanniner og kontrolleret syre og righoldige mængder mørk chokolade, rosiner, peber og lakridsrod. Mangler nogle år i kælderen endnu for at indfri sit fulde potentiale." (17-07-2017)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Pompøs Chianti Classico med sjæl og charme. Flamboyant næse med noter af støvet lædersaddel og våd kælder og rustik mund med pænt tanninbid som omfavner vinens righoldige noter af mokka, bitter chokolade, kaffe og solbærrom. Flot vin." (18-07-2016)

AOV.dk - 5 stjerner - "Meget dyb og givende vin. Solbær, blommer, grafit, tjære og kamfer. Læg dertil en god mineralitet. Fyldig og koncentreret med markant struktur/garvesyre, der holdes oppe af en livgivende og læskende syre. Klassevin!" (25-07-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Superlækker og vaskeægte Chianti-rødvin med en dejlig underspillet charme, der folder sig ud i munden med frugt, krydderi, blødhed, sødme ... alt i fornem balance. Nyd den gerne som meditations-vin." (Uge 26 / 2016)

DKK stk. 299,75

Køb stk.

Gå til kassen

Varenummer: 0521479
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Toscana, Chianti Classico
Druer: Sangiovese, Merlot

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet