Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Rinero Merlot
Klik for at zoome

Italien - Veneto

Rinero Merlot

Forestil dig en Ripasso blot fremstillet på Merlot-druen så ved du, hvad du kan forvente her i glasset. Bred moden frugtkarakter og lang livlig eftersmag.

Området og producenten:
Arcole distriktet er beliggende i Veneto provinsen, hvor vi også finder Valpolicella distriktet med deres Amarone. Arcole dækker 300 km2, hvor jordbunden er meget sandet, og giver god dræning. Området får vand fra Adige floden, der løber gennem distriktet. Det er et meget moderne område, der først fik sin DOC i 2000, men der er vidnesbyrd om vinproduktion, der går 2000 år tilbage i tiden. Klimaet i området er kontinentalt med varme somre og fugtige vintre. Stabiliteten i klimaet er med til, at sikre en høj kvalitet i vinen hvert år. Området er beplantet med en bred vifte af lokale og internationale druesorter.

Bixio-familien er 5. generations vinmagere. I Arcole området ejer de Azienda Agricole Desmontà. Familien har altid været meget innovative, og var de første til at lancere en Merlot Arcole Riserva DOC. Seneste skud på udviklingsstammen er Nero dArcole DOC, der fremstilles på områdets klassiske appassimento metode. Den samme metode som bruges til fremstilling af Amarone, hvor druerne tørres inden presning. Vingården er beliggende i dalen med 30 hektar vindruemarker.

Vinen:
Rinero fremstilles af Merlot tilsat ca. 20% Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra Desmontàs egne marker i Veneto distriktet. Efter en traditionel vinfremstilling pumpes vinen over på resterne af Nero dArcole vinen, som fremstilles af tørrede druer på samme måde som en Amarone. Dette giver vinen en ekstra nuance med mere dybde og intensitet. Ganske som vi også ser Ripasso få smag og karakter af Amarone vinen i nabodistriktet. Efter denne ekstra proces lagres vinen i 4 måneder på egetræsfade inden aftapning.

I glasset:
Intens rød i glasset med insisterende bouquet af røde kirsebær og modne blommer. Smagen er fyldig med et krydret indslag samt moden frugt. Tanninerne er flot integreret, og er med til at give god længde i eftersmagen.

En god ledsager til mellemkraftige kødretter og milde oste.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Om 2012-årgangen skrev vi: "En ualmindelig dejlig og let drikkelig rødvin med en frugtrig duft og en god fyldig frugtsmag med fine krydrede noter. Vinen har alt, hvad der forventes af en rigtig god Veneto-rødvin og oven i købet en meget smart etiket." Den vurdering gælder også 2013-årgangen - også det med etiketten. Vinen er fremstillet på druerne Merlot og Cabernet Sauvignon." (Uge 31 / 2017)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En ualmindelig dejlig og let drikkelig rødvin med en frugtrig duft og en god fyldig frugtsmag med fine krydrede noter. Vinen har alt, hvad der forventes af en rigtig god Veneto-rødvin og oven i købet en meget smart etiket." (Uge 30 / 2016)

FinansBureauet – 5 stjerner – ”Super saftig og indsmigrende norditaliener med varm næse med snert af portvin og cremet mund med opulente noter af vanilje, kirsebærsten og ribsgele indhyllet i lette røgtoner. Tæt på seks stjerner.” (11-07-2016)

Årgang 2010
Den Korte Avis - 5 stjerner - "I glasset har vi en dybrød vin fremstillet på hovedsagelig Merlot-drue. Det er en specialitet, hvor de friskplukkede druer har gennemgået en hurtig gæring og efterfølgende har fået tilsat tørrede druer, således som også Amarone-vinene laves. Den har god smag af rosiner og krydrede kirsebær, hvilket gør den særdeles velegnet at drikke til f. eks. bøf stroganoff med kartoffelmos." (26-02-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (25-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin er et godt glas...varm frugtsmag med fin krydring og en rar sødme. Vinen er fremstillet efter Ripasso-metoden og lagret på små egetræsfade." (Uge 9 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner -"Lækker saftig og sødmefuld norditaliener med oceaner af kirsebær og brombær i både næse og mund tilsat en snert af lakrids og vanilje." (24-02-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Charmerende italiener fra det nord-østlige hjørne, .. i næsen de typiske noter fra området – blommer, kirse-bær, tørrede figner og julekrydderier. I munden er der sorte blommer, mørke kirsebær og lakrids. Stor saftighed. Meget vin for pengene." (februar/marts nr. 2014)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker italiensk vin med bløde tanniner, rosiner og kirsebær i munden og et skær af gammel portvin i eftersmagen. Perfekt sødmefuld grill vin." (24-06-2013)

VinAvisen - "Meget saftig og krydret rødvin med en dejlig duft og fin sødme i smagen." (Uge 39 / 2012)

Spis Bedre - Chanet Deleuran: "Charmerende, rund og saftig Merlot, hvor druerne er tørrede, så der i vinen kommer smage af tørret frugt, lidt marmelade og krydderier. God til flæskestegen med både surt og sødt til, samt den fede brune sauce. Men er også velegnet til rødt oksekød og oste med smag." (december 2012)

Årgang 2008
BT - 5 stjerner / "Guldmedalje" (03-03-2012) - "Saftig, fyldig rødvin, flot lang , frugtrig lækker vin..."

VinAvisen - 5 stjerner (Uge 35 / 2011) - "Vellavet, fadlagret rødvin, der er fremstillet efter ripasso-metoden. Vinen har en blød smag med god, fyldig frugt og krydrede toner. En meget anvendelig vin."

Ekstra Bladet - 5 stjerner (08-08-2011) - "Det er ikke ofte man støder på en 80% Merlot med resten Cabernet Sauvignon fra denne region lavet på Ripasso metoden, altså hvor man putter vinen på resterne af kvas fra Amarone vintypen. Kirsebær og lækker krydret. Man fornemmer merlot druens blommer og blødhed. En spændende og anderledes vin..."

Midtjyske Medier - 5 stjerner (17-08-2011)
AOV.dk - 5 stjerner (01-12-2011)
Den Korte Avis - 5stjerner (06-11-2012)

DKK stk. 99,75

Køb stk.

Gå til kassen

FinansBureauet FinansBureauet
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0521213
Årgang: 2012
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Veneto,
Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet