Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Riesling, Willamette
Klik for at zoome

USA - Oregon

Riesling, Willamette

Willamette Valley Vineyards Riesling er Oregons førende Riesling. Den er halvsød, ekstremt frugtrig og lige til at nyde.

Området og producenten:
Willamette Valley Wine Region ligger i Oregon, som er USA's tredjestørste vinproducerende stat. Willamette Valley er den største vinregion i Oregon, og her ligger Willamette Valley Vineyards, hvor denne Riesling kommer fra. Pga. sin beliggenhed og jordbundsforhold er Oregon perfekt til dyrkning af vindruer og specielt Riesling-druen.

Vinavlerne i Oregon går højt op i at beskytte miljøet og dyrke deres druer bæredygtigt. Det kan også ses ved, at hele 47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtige.

Willamette Valley Vineyards er en af de vinproducenter, som går højt op i at dyrke deres druer med størst mulig hensyntagen til miljøet. De er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel.

Willamette Valley Vineyards blev grundlagt i 1983, da Jim Bernau plantede sine første vinstokke. Inden han blev vinavler, var Jim Bernau advokat for Richard Sommer, som genstartede vinproduktionen i Oregon efter tiden med spiritusforbud. Efter advokatjobbet var han lobbyist for vinsektoren. I 1983 blev hans livsdrøm til virkelighed, da han købte sit første stykke jord.

Vinen:
Druerne til Willamette Valley Vineyards Riesling dyrkes på to marker, hvor jorden er en blanding af jernholdig vulkansk jord og aflejringer fra istidens oversvømmelser. Høsten foregår i slutningen af september og starten af oktober. Efter let presning hældes den rene druesaft over på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foregår.

Gæringsprocessen foregår ved kontrolleret temperatur og tager ca. otte uger. Efter endt gæringsproces filtreres vinen og tappes på flasker hurtigt herefter. Sådan bevares den rige frugtsmag bedst muligt.

I glasset:
Denne halvsøde vin lægger ud med en karakteristisk duft af citron og lime og går over i noter af grønne æbler og pærer. Citrusfrugterne går igen i smagen og følges af ananas og honning. Man efterlades med en blød og aromatisk fornemmelse i munden og med en let syre som aktiverer alle tungens sanser. Eftersmagen er vidunderligt vedvarende og spænder over både sødme og syre.

Vinen er glimrende at nyde uden mad. Den er desuden ideel til krydrede asiatiske retter, alt godt fra havet og lette oste. Vinen er dog så alsidig, at den også kan drikkes til søde desserter.

Serveres ved 8-10ºC.

Pressen:
Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Her har vi noget så usædvanligt som en hvidvin fra staten Oregon. Det er en sød vin på druen Riesling. Den kan minde om en god og sød Mosel-vin med en tilpas syre. Som sådan er det en meget dejlig vin, som mange vil holde af." (Uge 24 / 2017)

Wine Spectator - 90 point (Februar, 2017)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin dufter af sommer - af mimoser og honning. Honning-noterne går igen i den liflige smag, der også byder på modne grønne druer og melon. Vinen har en vis sødme, men også en frisk frugtsyre til at opveje den. Nyd den godt afkølet, som den er, eller til ikke alt for krydrede asiatiske retter. En ikke for sød dessert med frisk, moden frugt vil også være en perfekt ledsager." (Uge 48 / 2015)

DKK stk. 159,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
WineSpec. WineSpec.

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0621123
Årgang: 2014
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 8 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Oregon,
Druer: Riesling

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet