Whole Cluster Pinot Noir
Klik for at zoome

USA - Oregon

Whole Cluster Pinot Noir

Her har vi en meget alsidig vin, der er lige så forfriskende som en skål frugtsalat bare i flydende form.

Området og producenten:
Willamette Valley Wine Region ligger i Oregon, som er USA's tredjestørste vinproducerende stat. Willamette Valley er den største vinregion i Oregon, og her ligger Willamette Valley Vineyards, hvor Whole Cluster Pinot Noir kommer fra. Pga. sin beliggenhed og jordbundsforhold er Oregon perfekt til dyrkning af vindruer og specielt Pinot Noir-druen.

Vinavlerne i Oregon går højt op i at beskytte miljøet og dyrke deres druer bæredygtigt. Det kan også ses ved, at hele 47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtige.

Willamette Valley Vineyards er en af de vinproducenter, som går højt op i at dyrke deres druer med størst mulig hensyntagen til miljøet. De er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel.

Willamette Valley Vineyards blev grundlagt i 1983, da Jim Bernau plantede sine første vinstokke. Inden han blev vinavler, var Jim Bernau advokat for Richard Sommer, som genstartede vinproduktionen i Oregon efter tiden med spiritusforbud. Efter advokatjobbet var han lobbyist for vinsektoren. I 1983 blev hans livsdrøm til virkelighed, da han købte sit første stykke jord.

Vinen:
Druerne til Whole Cluster Pinot Noir kommer fra udvalgte marker. Markerne er udvalgt pga. deres særlige egenskaber, som på usædvanlig vis komplementerer vinens unikke stil. De hele drueklaser bliver nænsomt hældt i rustfrie ståltanke. Herefter trækkes ilten ud af tanken, gær tilsættes og tanken forsegles. Druerne presses, når den ideelle frugtkarakter er opnået, og mens tanninerne stadig er milde.

Efter presning gæres mosten i 7-10 dage i rustfrie ståltanke. PH-værdien overvåges nøje, mens den malolaktiske gæringsproces er i gang, indtil den ønskede balance er opnået.

I glasset:
Vinen har en dyb rød farve. Op af glasset vælter en duft af brombær, kirsebær og vanilje med et hint af skovbund. Smagen afspejler duftene. Den er frugtig og sød til at starte med, derefter bliver den saftig og slutter af med en blød afrundet eftersmag med en anelse syre. Så forfriskende som en portion frugtsalat.

Denne alsidige vin er pragtfuld på egen hånd, men er også skøn med en gang grillmad og sushi. Prøv at servere Whole Cluster Pinot Noir afkølet på en varm sommeraften.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
FinansBureauet – 5 stjerner – ”Karakterfuld og markant amerikansk Pinot Noir med fad, peber, tobak og solbær i både næse og mund tilsat strejf af lakridsrod, vanilje og jordbær i den lange elegante eftersmag.” (20-03-2017)

Leisure - 6 stjerner - "Noget af det bedste, vi har prøvet fra Oregon med dybrød farve, bær, urter og vanilje i en lang, afrundet smag. En let syre går godt i hånd med sødmen, hvilket gør vinen til en bredt anvendelig pinot noir..." (2. nr. / 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Let og elegant rødvin med fornem Pinot-karakter. Tør, men også med sødme, og dertil dejlig, blød frugt og en lang eftersmag." (Uge 13 / 2016)

SPAR KR. 40,00

1 stk.

199,00

Vejl. 239,00 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Leisure Leisure
VinAvisen VinAvisen
FinansBureauet FinansBureauet

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521345
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.7 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Oregon,
Druer: Pinot Noir

Andre varer