Vina Tarapaca Gran Reserva
Klik for at zoome

Chile - Central Valley - Maipo

Vina Tarapaca Gran Reserva

En perfekt blanding af Cabernet Sauvignon og Syrah, som forener friskheden fra Cabernet Sauvignon-druerne med frugtrigdommen fra Syrah-druerne.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. I 1874 satte de deres første vinstokke på marker i bunden af Maipo Valley, og her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Målet var at skabe vine af høj kvalitet til den stigende forbrugerinteresse. ”El Rosario de Naltagua”, en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley, var den første, der blev opkøbt, og i dag ligger den i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker.  Mikroklimaet i Maipo Valley er helt unikt og det er muligt at vande markerne med smeltevand fra Andesbjergene. Områdets fire klart definerede årstider med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden kombineret med markernes beliggenhed, hvor de får gavn af den kølige brise fra kysten, hvilket giver sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Vinen er fremstillet på 75% Cabernet Sauvignon og 25% Syrah. Cabernet Sauvignon-druerne er høstet den 19. og 20. marts 2012 og Syrah-druerne er høstet den 3. maj 2012. Gran Reserva Special Edition er skabt for at fejre Tarapacás 140 års jubilæum. Vinen er en blanding af 140 af de bedste tønder vin, som er nøje udvalgt i året for jubilæet. Blandingen kombinerer på perfekt vis to af Rosario Estates områder beliggende i øst og vest.

Vinen har lagret 20 måneder på franske egetræsfade.

I glasset:
Viña Tarapacá Gran Reserva, Special Edition fremstår elegant rød i glasset. Op af glasset strømmer en intens duft af moden frugt blandet med krydderier som bl.a. læder og peber. Fadlagringen giver vinen krydrede noter som lakrids, nelliker, rød peber og vanilje. Det er en dristig vin, som i smagen er fuld af frugt og krydderier som bl.a. nellike, kanel og hints af peber. Alle indtryk fra både duft og smag forenes i en forfriskende syre, som giver friskhed, god balance og vedholdenhed. Det er en ung, kompleks og elegant vin, som er fuld af undertoner og et løfte om enestående holdbarhed.

En oplagt ledsager til modne oste, godt krydrede pastaretter, lyst og rød kød samt til vildt.

Serveres ved 18°C.

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og forførende chilensk vin med varm og voluminøs næse med noter af fad, kraftfuld mund med flot peber attak og intensive mængder tobak, ristede kaffebønner og lakrids og strejf af kanel i den lange eftersmag." (23-01-2017)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (92 point) - "Intense solbærtoner i duften. Koncentreret med solbær, brombær, kaffe, chokolade og vanilje. Velbalanceret og en yderst flot vin med lang eftersmag." (16-12-2016) 

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen er lavet til fejring af vinhusets 140 års jubilæum... 140 af husets bedste vintønder med 75% Cabernet Sauvignon og 25% Syrah er blandet og fremstår i glasset med en overvældende duft af moden frugt og krydderier. Disse indtryk fortsætter i smagen, hvor der samtidig er en forfriskende syre. Et godt valg til fasan eller råvildt." (14-12-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "I anledning af sit 140 års jubilæum har det chilenske vinhus Tarapacá lavet denne rødvin på Cabernet Sauvignon (75%) og Syrah (25%). Vinen er en stor, varm og meget lækker vin med god struktur og et bredt smagsbillede. Der er fyldig frugt, fint integrerede fadnoter og noter af nelliker og vanille. Helt oplagt som julevin." (Uge 47 / 2016)

Nordjyske Stiftstidende - 5 stjerner - "I anledning af sit 140 års jubilæum har Tarapaca i Chile sammenstukket en Gran Reserva Special Edition, som Skjold Burne sælger som en af sine julevine. Det er et godt valg, for vinen kan holde til stort set alt det, man kan finde på at udfordre med på madsiden. Det er en blanding af cabernet sauvignon som den dominerende drue og syrah. Det umiddelbare indtryk er modne brombær og mørke kirsebær. Den er fed med modne garvesyrer som et solidt grundlag. De er helt runde og bløde. Vinen har lagret 20 måneder på franske egetræsfade, men den er ikke præget af træsmag. Det er alt samme skruet dygtigt sammen..." (19-11-2016)

SPAR KR. 50,00

1 stk.

149,75

Vejl. 199,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
EB EB
D.K.A. D.K.A.
VinAvisen VinAvisen
NordjyskeSt. NordjyskeSt.
Varenummer: 0521487
Årgang: 2012
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley, Maipo
Druer: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz

Andre varer