Tavel Rosé, Laurent Charles Brotte
Klik for at zoome

Frankrig - Côtes du Rhône - Tavel

Tavel Rosé, Laurent Charles Brotte

Tavel er kongen af rosévin. Kendt som Louis XIVs yndlingsdrik. Området ligger midt i Rhônedalen, som er mere kendt for sine rødvine, men her fremstilles en imponerende kraftfuld rosévin.

Området og producenten:
Beliggenheden af Tavel distriktet kan sammenlignes med en lille ø i en stor sø. I søen, det sydlige Rhônedelta, fremstilles de mest imponerende rødvine, men her på øen, Tavel, fremstilles en unik rosévin. Tavel ligger sydvest for Châteauneuf-du-Pape i den sydlige del af Côtes du Rhône i departementet Gard, nordvest for den gamle Paveby, Avignon. Tavel dækker et areal på 800 ha, hvor jorden i den sydøstlige del består af sand og ler, mod nordøst af rullesten og mod vest af kalk.

Vinen:
Tavel kan produceres på ni druesorter, hvoraf de vigtigste er: Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre og Clairette. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur på 18°C. Skallerne bliver i den gærende most, ind til den har opnået sin rosé farve. En rosévin med stor struktur og kompleksitet. Bedst når den er ung, men kan udvikle sig i op til 5 år fra høståret under optimale betingelser.

I glasset:
Denne Tavel fremstår dyb rød i farven med ravgyldne reflekser og en stor åben bouquet. Her er noter af jordbær, hindbær og et krydret strejf af lavendel. Smagen er blød med god fylde og noter af modne bær.

En rosévin der vil ledsage kødretter og kraftfulde oste på fornem vis.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rosévin med en lækker, let cremet og afrundet smag med noter af jordbær og røde sommerbær. En meget anvendelig vin både som et sommerligt glas og som ledsager til mad." (Uge 28 / 2016)

AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Tavel er et mindre område i Sydrhone der er kendt for deres kvalitets rosé vine. Vinene fra Tavel er kendt for deres karakter og er typisk lidt mere fyldige rosé vine der passer godt til mad. Tavel anses for at være et af de fremmeste områder for netop rosé." (Uge 24 / 2016)

BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Medium kraftig rosé, karakterfuld med lækker, lang, saftig smag af røde bær, lidt blåbær, krydderier, mineraler og urter..." (11-06-2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) / "GODT KØB" - "Lette jordbærtoner. En fyldig rosé med kirsebær, krydderier og blomster. Let tanninbid. En madvin men flot balanceret og lang eftersmag." (10-06-2016)

Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Nærmest aristokratisk rosé fra Rhône med fin fylde og flot rygrad. Indsmigrende næse med dominans af hindbær og indbydende rustik mund med sprød syre, let kernebitterhed og underspillet mineralitet. Tavel Les Églantiers holder altid et højt niveau, men synes helt superb i årgang 2014." (02-05-2016)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En yderst vellavet rosé fra et Rhône-distrikt, der engang var en af toppene, når man skulle have en rosé. Og de kan stadig dernede. Vinen er lækker, harmonisk og kompleks - faktisk en meget spændende vin. Den har en inviterende duft og en let cremet smag med frugtfylde og noter af hindbær, krydderurter og citrus." (Uge 24 / 2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat og forfriskende sydfransk rosé med stor elegance. Røde bær i næsen, sprød mund med noter af ristede svampe og estragon og en snert af mineralitet i eftersmagen." (04-05-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker og kompleks rosé - faktisk en meget spændende vin. Den har en inviterende duft og en smag med frugtfylde og noter af hindbær, jordbær, fennikel, krydderurter og citrus." (Uge 20 / 2014) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Indsmigrende sydfransk Rosé med fin fylde og intensitet. Herbal næse og indbydende mund med sprød syre og underspillet mineralitet." (12-05-2014)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat og harmonisk sydfransk rosé med fin frugtfylde,velafbalanceret syre og en snert af mineralitet i eftersmagen. Oplagt madvin." (10-06-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En yderst vellavet rosé fra et Rhône-distrikt, der engang var en af toppene, når man skulle have enrosé. Og de kan stadig dernede. Vinen er meget harmonisk og med en god bærsmag og en lille fedme." (Uge 21 / 2013)

DKK stk. 129,75

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0711005
Årgang: 2016
Varetype: Rosévin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Côtes du Rhône, Tavel
Druer: Grenache, Cinsault, Syrah/Shiraz, Mourvèdre, m. fl.

Andre varer