Stony Creek Riverland Rosé
Klik for at zoome

Australien - Riverland

Stony Creek Riverland Rosé

En herlig kraftfuld rosé fra Riverland i South Australia. Shiraz-druen viser her sine elegante sider med stor frugtkompleksitet og friske krydderurter. En rosé der bringer smilet frem!

Området:
Riverland er beliggende i South Australia. Det er et vinområde, der er vokset op omkring Murray River i tiden efter 1. verdenskrig. I dag er området domineret af vinproduktion og citrusfrugter. Et meget stabilt klima og konstant vandforsyning fra Murray River er med til, at sikre rigtig gode betingelser for at dyrke vindruer med vedvarende høj kvalitet. De senere år er kvaliteten steget markant i Riverland, da man er begyndt på en mere streng klonselektering for at få druer med højere kvalitet. Fokus på innovation og høj kvalitet, giver vine med stor intensitet og flot balance.

Vinen:
Shiraz-druerne til denne rosé er høstet i april måned. Efter drueselekteringen foregår gæringen på temperaturstyrede ståltanke, for at bevare friskheden i vinen. Den flotte dybe farve opnår rosévinen ved, at skallerne ligger sammen med mosten i op til 24 timer. Efterfølgende sammenstikkes vinen og lagres i kortere tid på tanke for at få en øget tæthed i smagen.

I glasset:
Flot dyb pink i glasset med en stor ekspressiv duft af kirsebær, jordbær og rabarber. En levende vin i munden med herlig frugtintensitet, mineralitet og en lang balanceret eftersmag.

En oplagt ledsager til grillet lyst kød, salater eller blot et glas på terrassen.

Serveres ved 5-8°C.

Pressen:
Årgang 2015
Luca Maroni - 90 point (24-03-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig dejlig rosé med en liflig duft af modne jordbær og en fyldig og samtidig læskende frugtsmag. Man får helt sommerfornemmelser, selv om efteråret har meldt sig. Drik den til en god kylllingeret..." (Uge 43 / 2016)

Årgang 2013
Winelab.dk - 5 stjerner - "Duften er præget af en intens frugt i retning af nyplukkede hindbær og jordbær. Friskt og fokuseret..." (29-06-2015)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Testens eneste Rosé - og hvilken en. Super sommeragtig frisk og levende rosé med intensive jordbær og hindbær toner. Perfekt terrassevin..." (10-06-2012) Bestseller2017
DKK stk. 69,75

Køb stk.

Gå til kassen

L.Maroni L.Maroni
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0722003
Årgang: 2015
Varetype: Rosévin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Australien
Område: Riverland,
Druer: Syrah/Shiraz
Skruelåg: Ja

Andre varer