Silver Mountain Lodi Zinfandel
Klik for at zoome

USA - Californien - Lodi

Silver Mountain Lodi Zinfandel

Intensitet og røde bær kendetegner denne lækre vin. En frugtbombe der giver lyst til mere og viser, hvorfor Zinfandel-druen er så populær, når den kommer fra Californien.

Området og producenten:
Lodi (udtalt Lohd-eye) er et californisk vinområde beliggende i bakkerne omkring byen af samme navn. Området ligger nærmere bestemt tæt på floden Sacramento øst for storbyen San Fransisco. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge, varme dagtimer med en masse soleksponering og kølige nætter, optimale forhold for Zinfandel-druen, som denne vin er fremstillet på. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter.

Vinen:
Druerne er høstet ved optimal modenhed fra bakkerne i området Lodi, hvor netop Zinfandeldruen har optimale forhold. Efter høsten er druerne bragt til vineriet, hvor de presses let, inden de gennemgår en traditionel gæring ved kontrollerede temperaturer på rustfrie ståltanke. Temperaturerne under gæringen holdes på 22-26ºC for at bevare druernes friske frugt og typicitet i den endelige vin. Efter endt gæring lagres vinen 2-3 måneder på amerikanske og fransk eg for at samle sig og opnå den ønskede balance.


I glasset:
Silver Mountain fremstår intens rød i glasset med elegante violette reflekser. I duften mødes man af modne skovbær, en intens sødme og et fint krydret præg fra fadlagringen. I munden opleves vinen fyldig og flot balanceret. Man bombarderes af modne røde bær, et lækkert sødmefuldt element og et lille bid af krydderi, der samler udtrykket. Eftersmagen er elegant og frugtfyldt med lækre bløde tanniner og flot harmoni.

Server denne lækre vin til lyst kød som svin og fjerkræ som for eksempel and og kalkun, gerne med sødmefuldt tilbehør eller til milde oste.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen – 5 stjerner – ”En ualmindelig lækker rødvin med en ren frugtsmag og en lille sødme, som mange vil kunne lide. Skænk den gerne let afkølet.” (Uge 30, 2017)

AOV.dk - 6 stjerner - "Zuper Zin. Modne blommer og brombær, præg af ristet kaffe, Zins karakteristiske frugtsødme der klædeligt brydes af en frisk og velintegreret frugtsyre. Perfekt match til temaet. Fantastisk Zin til prisen." På AOV.dk's liste over de bedste rødvine til oste- pølsebordet (januar 2017)  

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Zinfandel fra Lodi... Indsmigrende næse med noter af skovhindbær og brombær og en snert af harpiks og rund og blød mund i pleaserstil med sødmefulde ribsnoter tilsat toner af hvid peber, lakrids og lys chokolade." (30-01-2017)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Et flot Zinfandel med alle de klassiske kvaliteter...Krydret varm næse og rig mund med fyldig frugt og noter af peber og vanilje..." (07-09-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig flot Zinfandel-rødvin - ikke nogen bamse, men elegant og kompleks. I smagen er der mørke bær, noter af fyrrenåle og kanel og en fin sødme." (Uge 47 / 2014)

Ekstra Bladet - "...intens krydret tone i duften. Den krydrede stil fortsætter i smagen med marmeladetoner, bagte krydderier, tobak og vanilje..." (24-04-2015)

SPAR KR. 30,00

1 stk.

69,75

Vejl. 99,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0522021
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 1 stk.
Land: USA
Område: Californien, Lodi
Druer: Zinfandel

Andre varer