Sancerre Rosé, Dom. De la Villaudiere
Klik for at zoome

Frankrig - Loire - Sancerre

Sancerre Rosé, Dom. De la Villaudiere

En sjælden gæst på de højgastronomiske borde i Danmark: Sancerre Rosé. En af vinverdenens mest fornemme rosévine. Pinot Noir i fin elegant stil.

Området og producenten:
Sancerre-distriktet dækker et areal på 2.300 ha på venstre bred i Loire-flodens øvre dal, nordøst for byen Bourges. Landsbyen Sancerre ligger som en ørnerede på højdedraget over floden med udsigt over vinmarkerne, der strækker sig gennem 14 kommuner. I denne del af Loire-dalen er der fastlandsklima, som giver risiko for frost om foråret. De lægivende skove mod vest og floden er med til at mildne klimaet.

Domaine de la Villaudière ligger 5 km fra Sancerre og dækker et areal på 15 ha, hvor jordens sammensætning er meget skiftende og varierer mellem kalksten, ler, grus og flint. Dette er med til at sikre et køligt klima, som er optimalt for Sauvignon Blanc druen. Domainets jorder er beplantet med Sauvigonon Blanc 75% og til rødvin- og rosé produktionen Pinot Noir 25%.

Vinen:

Denne eneste blå drue der er beplantet i Sancerre distriktet er Pinot Noir og derfor er denne rosévin også fremstillet på denne. Druerne høstes ved den optimale balance mellem sukker og syreniveau. Når druerne er ankommet til vineriet ligger skallerne sammen med mosten i få timer for at afgive farve og intensitet til vinen. Efterfølgende behandles vinen som en hvidvin og gærer på ståltanke inden aftapning på vingården.

I glasset:
Så smuk en roséfarve, som det fineste stykke laks og en duft af rosenblade og fine små skovjordbær der blander sig. Smagen er tør og fylder munden ud på fineste vis med noter af skovjordbær, hindbær og et let krydret strejf. Denne vin er indbegrebet af intens og elegant rosé.

Den perfekte ledsager til hummer, rejer eller salater på en varm sommerdag.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
Vinbladet - 5 stjerner (90 point) - "Elegant duft, hindbær, citrus og let grapefrugt. Let cremet smag, god fylde, knastør eftersmag med raffineret frugt og fin syre." (30-06-2016)

Årgang 2014
Winelab.dk - 5 stjerner - "Lys laksefarve og en let duft af modne bær og blomster. Den går direkte ind. Fin, mild og rund smag af nyplukkede jordbær, frisk syre og en let sødme. Urtede elementer og et bittert strejf i eftersmagen. God fylde, forfriskende og balanceret. En udmærket vin til sommerlige spiser som rejer og lys fisk. Vellavet madrosé fra Loiredalen." (25-06-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat og sprød Sancerre rosévin med floral næse og forfinet mund med stringent syre som omfavner vinens noter af eksotisk frugt, hindbær og skovsvampe. Høj klasse." (22-06-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - Elegant rosévin med en smuk, lys laksefarve. Den har en frisk Pinot-smag, fint krydderi og en blød citrussyre. Den er ret tør og udpræget en madvin til lettere retter. (Uge 28 / 2015)

Årgang 2013
BT - 5 stjerner / "SØLVMEDALJE" - "Medium let rosévin, behageligt tør, elegant, sart, frisk smag af hindbær, skovjordbær, strejf af citrus og lidt krydderier..." (18-04-2015)

Årgang 2012
Den Korte Avis - 6 stjerner - "...varens kvalitet som dennes er helt i top. Farven er Østersø-pink, og Pinot Noir-druen giver et frugtigt, frisk, harmonisk og elegant aftryk på ganen." (18-06-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Super lækker og elegant Sancerre Rosé lavet på Pinot Noir. Ekstremt blød og indsmigrende mund med sarte og forfinede noter af jordbær og hindbær. Virkelig høj klasse." (12-05-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "En helt vidunderlig rosévin med en vinøs duft med citrusnoter og en dejlig frisk smag med god fylde og strejf af grønne druer og gule blommer. Eftersmagen er lang med en lille fin sødme til slut. Nyd den afkølet til fx skaldyr." (Uge 29 / 2012)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 26 / 2011)

SPAR KR. 30,00

1 stk.

139,75

Vejl. 169,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1011009
Årgang: 2016
Varetype: Rosévin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Loire, Sancerre
Druer: Pinot Noir

Andre varer