Rutini Colección Cab. Sauv.
Klik for at zoome

Argentina - Mendoza

Rutini Colección Cab. Sauv.

En liflig Cabernet Sauvignon som på bedste vis repræsenterer Tupungato Valleys rigdom.

Området og producenten:
Familien Rutinis vinmagertradition startede tidligt i det 19. århundrede i Le Marche i Italien, da Francisco Rutini lavede vin til indbyggerne i sin hjemby, Ascoli Piceno. Hans eneste søn Felipe Rutini immigrerede til Argentina, hvor han plantede sine første vinstokke i Coquimbito, Maipú i Mendoza-provinsen.

Siden grundlæggelsen i 1885 er Rutini Wines blevet anerkendt for sine vines ekstraordinære kvalitet og karakter. I dag har Rutini Wines vinmarker, der ligger i forskellige områder af Mendozaregionen. Vinmarkernes forskellige placering gør det muligt for Rutini Wines at dyrke de enkelte druetyper i det område, der giver hver druetype de mest optimale vækstbetingelser.

De oprindelige bygninger fra 1885, som ligger i Maipú, blev gennemrenoveret i 1990’erne og fik installeret helt ny teknologi. Den oprindelige arkitektur er dog bevaret. I oktober 2008 udvidede Rutini Wines og byggede et nyt vineri i Uco Valley, Mendoza. Allerede i marts 2009 stod vineriet klar til at modtage den første høst.

Hos Rutini Wines fokuseres der på at opnå de bedste druer ved at holde udbyttet lavt, udføre beskæring af vinstokkene og ved at høste druerne i hånden. Fordi der holdes nøje øje med alle detaljer, er folkene hos Rutini Wines i stand til at høste druerne på det helt rigtige tidspunkt.

Vinen:
Rutini Colección Cabernet Sauvignon består af 100% Cabernet Sauvignon. Druerne dyrkes på Rutinis marker i Tupungato med kontrolleret vanding og ingen brug af gødning. Klimaet i Tupungato er om dagen solrigt og tørt og giver dermed perfekt modning af druerne. Nætterne er kolde og sammen med den kontrollerede vanding giver det en god balance mellem sukker og syre i druerne. De høstes i hånden, når de har opnået perfekt modenhed og køres straks til vineriet.

Efter endt malolaktisk gæring lagres vinen på 50% nye franske egetræsfade og 50% brugte franske egetræsfade i 14 måneder.

I glasset:
Rutini Colección Cabernet Sauvignon har en indbydende rød farve. Modne røde bær blandes med hints af vanilje og chokolade, som går over i en behagelig duft af krydderier og kaffe. Velbalancerede tanniner og hints af kakao efterfølges af en lang og vedholdende eftersmag.

En perfekt ledsager til grillet kød og fjerkræ.

Serveringstemperatur: 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og karakterfuld argentinsk Cabernet Sauvignon med intens næse med herbale noter og strejf af friskkværnet peber og fast mund med toner af solbær, tobak og bacon indhyllet i let røgslør." (09-01-2017)

SPAR KR. 50,00

1 stk.

199,75

Vejl. 249,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
Varenummer: 0521453
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Argentina
Område: Mendoza,
Druer: Cabernet Sauvignon

Andre varer