Riesling, Willamette
Klik for at zoome

USA - Oregon

Riesling, Willamette

Willamette Valley Vineyards Riesling er Oregons førende Riesling. Den er halvsød, ekstremt frugtrig og lige til at nyde.

Området og producenten:
Willamette Valley Wine Region ligger i Oregon, som er USA's tredjestørste vinproducerende stat. Willamette Valley er den største vinregion i Oregon, og her ligger Willamette Valley Vineyards, hvor denne Riesling kommer fra. Pga. sin beliggenhed og jordbundsforhold er Oregon perfekt til dyrkning af vindruer og specielt Riesling-druen.

Vinavlerne i Oregon går højt op i at beskytte miljøet og dyrke deres druer bæredygtigt. Det kan også ses ved, at hele 47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtige.

Willamette Valley Vineyards er en af de vinproducenter, som går højt op i at dyrke deres druer med størst mulig hensyntagen til miljøet. De er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel.

Willamette Valley Vineyards blev grundlagt i 1983, da Jim Bernau plantede sine første vinstokke. Inden han blev vinavler, var Jim Bernau advokat for Richard Sommer, som genstartede vinproduktionen i Oregon efter tiden med spiritusforbud. Efter advokatjobbet var han lobbyist for vinsektoren. I 1983 blev hans livsdrøm til virkelighed, da han købte sit første stykke jord.

Vinen:
Druerne til Willamette Valley Vineyards Riesling dyrkes på to marker, hvor jorden er en blanding af jernholdig vulkansk jord og aflejringer fra istidens oversvømmelser. Høsten foregår i slutningen af september og starten af oktober. Efter let presning hældes den rene druesaft over på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foregår.

Gæringsprocessen foregår ved kontrolleret temperatur og tager ca. otte uger. Efter endt gæringsproces filtreres vinen og tappes på flasker hurtigt herefter. Sådan bevares den rige frugtsmag bedst muligt.

I glasset:
Denne halvsøde vin lægger ud med en karakteristisk duft af citron og lime og går over i noter af grønne æbler og pærer. Citrusfrugterne går igen i smagen og følges af ananas og honning. Man efterlades med en blød og aromatisk fornemmelse i munden og med en let syre som aktiverer alle tungens sanser. Eftersmagen er vidunderligt vedvarende og spænder over både sødme og syre.

Vinen er glimrende at nyde uden mad. Den er desuden ideel til krydrede asiatiske retter, alt godt fra havet og lette oste. Vinen er dog så alsidig, at den også kan drikkes til søde desserter.

Serveres ved 8-10ºC.

Pressen:
Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Her har vi noget så usædvanligt som en hvidvin fra staten Oregon. Det er en sød vin på druen Riesling. Den kan minde om en god og sød Mosel-vin med en tilpas syre. Som sådan er det en meget dejlig vin, som mange vil holde af." (Uge 24 / 2017)

Wine Spectator - 90 point (Februar, 2017)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin dufter af sommer - af mimoser og honning. Honning-noterne går igen i den liflige smag, der også byder på modne grønne druer og melon. Vinen har en vis sødme, men også en frisk frugtsyre til at opveje den. Nyd den godt afkølet, som den er, eller til ikke alt for krydrede asiatiske retter. En ikke for sød dessert med frisk, moden frugt vil også være en perfekt ledsager." (Uge 48 / 2015)

SPAR KR. 30,00

1 stk.

129,75

Vejl. 159,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
WineSpec. WineSpec.

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0621123
Årgang: 2014
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 8 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Oregon,
Druer: Riesling

Andre varer