Pinot Grigio DOC Arcole
Klik for at zoome

Italien - Veneto - Arcole

Pinot Grigio DOC Arcole

En dejlig frisk hvidvin med masser af smag og god balance mellem syre og sødme, hvilket gør vinen velegnet både som aperitif, men også som tilbehør til fisk og lyst kød.

Området:
Bixio-familien har lavet vin i 5 generationer og ejer vingårde i forskellige områder i Veneto-regionen i det nordlige Italien. Pinot Grigio DOC kommer fra Bixio-familiens vingård i Arcole DOC-området. I Veneto byder det bakkede landskab på perfekte betingelser for de lokale druesorter, som bruges til denne unikke vin. Området er kendt af mange danskere, når ferien holdes øst for Gardasøen. Her er bakket og varmt, og jorderne yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter, der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Veneto-regionens klassiske druesorter.

Vinen:
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Grigio-druer. Druerne høstes ved optimal modenhed og efter en let presning sies mosten fra drueskindet. Den alkoholiske gæring foregår ved en temperatur omkring 16-18ºC. Efter endt gæring lagres vinen i 2 måneder på rustfrie ståltanke, hvorefter den tappes på flasker og lagrer yderligere 1 måned.

I glasset:
Vinen har en sart gul farve i glasset med gyldne reflekser. Duften er rig på blomster og frisk frugt med hints af grønne æbler og abrikos. I munden opleves vinen utrolig frisk med noter af akaciehonning. Der er god balance mellem syre og sødme og en behagelig eftersmag.

Nyd vinen som aperitif eller server den til fisk eller lyst kød.

Serveringstemperatur: 10-12ºC.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig lækker hvidvin, frisk og med noter af honning, pære og banan. En meget anvendelig vin, som de fleste vil drikke med fornøjelse. Appellationen Arcole ligger i regionen Veneto." (Uge 38 / 2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker hvidvin med en lliflig duft og frisk smag med diskrete noter af citrus, mango og banan. Dertil en lang eftersmag. Oplagt til mad, men også som apéritif og terrassevin." (Uge 8 / 2017)

SPAR KR. 30.00

1 stk.

69,75

Vejl. 99,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 0621189
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Veneto, Arcole
Druer: Pinot Grigio

Andre varer