Niepoort Dao Rótulo
Klik for at zoome

Portugal - Dao

Niepoort Dao Rótulo

Niepoort kan andet end lave portvin. Rótulo er fra Dão og det er en frisk, let vin, som på bedste vis giver et billede af Dão-vines karakteristerika.

Området og producenten:
Niepoort har gennem generationer stået som en af de bedste producenter af portvin. 5. generation, Dirk Niepoort har de seneste år desuden været foregangsmand for elegante hvid- og rødvine fra Douro. Hans bordvine har opnået stor berømmelse og er meget eftertragtede på verdensmarkedet. Rótulo er derimod fra Dão, hvor Niepoort startede sin produktion af vin i 2012. Det er vigtigt for Niepoort, at vinene fra Dão giver et klart billede af regionens karakteristika, og derfor har de gjort meget ud af at finde de rigtige vinstokke.

Vinen:
Rótulo er sammensat af Alfrocheiro, Jaen og Touriga Nacional. Druerne vokser på vinstokke på mellem 30 og 60 år og høstes i midten af september. Efter at de bedste druer er udvalgt, vinificeres vinen på rustfrie stålfade og lagres i 22 måneder på cementfade. Efter endt gæring og lagring tappes vinen på flasker og er klar til salg.

I glasset:
Vinen er rubinrød med en elegant duft af sorte bær og blomster. I munden er vinen frisk med god fylde og med den mineralske profil og noter af krydderier, som er karakteristiske for vine fra Dão. Lagringen på cementfade giver vinen en meget frisk og elegant vedvarende eftersmag.

En fremragende ledsager til de fleste kødretter og grillet fisk.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
Jyllands-Posten - 5 stjerner - "Kraftig og saftig vin. Næsen er krydret og indbydende med læder og mørke bær. Munden er juicy med fint tannin-bid og let frugt. Dejlig vin..." (05-02-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin kan man ikke rigtigt blive uvenner med. Den er ret let og har en god og venlig smag med fin krydring og en lille sødme. En meget anvendelig vin, som mange vil kunne lide." (Uge 13 / 2016)

Ekstra Bladet - "Dirk Niepoort er en af de mest berømte vinmagere i Portugal og især kendt for at eksperimentere en del. Denne har mørke skovbær i duften. Animalske toner og i smagen sorte kirsebær, violer, pibetobak og vanilje. Ung frisk saftig vin med en pæn lang krydret eftersmag." (18-09-2015) grillvine2017

SPAR KR. 40,00

1 stk.

79,75

Vejl. 119,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

JP JP
VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 0521407
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Portugal
Område: Dao,
Druer: Alfrocheiro, Jaen, Touriga Nacional

Andre varer