Muré Signature Pinot Gris Økologisk
Klik for at zoome

Frankrig - Alsace

Muré Signature Pinot Gris Økologisk

Pinot Gris Signature fra Muré er intens og flot styret med et lækkert bid fra eksotisk frugt og en elegant frugtsyre til at holde balancen. Et godt billede på Pinot Gris-druens egenskaber.

Området og producenten:
Alsace distriktet er beliggende i det nordøstlige Frankrig, og ligger på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. Muré ligger i byen Rouffach i det sydlige Alsace, og har sine marker her i området. Her er lidt varmere end i det nordlige Alsace, og det giver vine, der generelt er mere kraftfulde og "fede" i strukturen.

Domaine Muré ledes i dag af 12. generation af vinmagere: Véronique og Thomas Muré. Familien har dyrket vin i dette område siden 1648, og de købte Clos St. Landelin i 1935. "Clos" er en betegnelse for et markstykke, der er indhegnet med sten. Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation. Marken er helt unik, beliggende med sine 15 hektar i den sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Siden 2003 er hele marken blevet behandlet efter økologiske forskrifter. Vinene i René Murés Signature serie er fremstillet dels på egne druer og dels på opkøbte druer.

Vinen:
Pinot Gris høstes i hånden ved lavt udbytte fra gamle vinstokke dyrket efter familiens gamle traditioner. Ved høsten, der foregår i slutningen af september, lægges druerne i små 20 kilos kasser for at bevare så mange hele druer som muligt. Efter høsten vinificeres mosten langsomt med brug af druernes egen naturlige gær, under temperaturkontrol for at bevare mest mulig af druens karaktertræk.

I glasset:
I glasset fremstår denne Pinot Gris smuk gylden med fine reflekser. I duften møder man let røgede toner med friske strøg af jordbær, fersken og mango. I munden opleves vinen fyldig og sprød med intense noter af mandarin og abrikoser. En vin der bliver hængende i en lang fuldendt eftersmag.

En oplagt ledsager til forretter som salater og til lyst kød som kylling eller blot til at nyde en varm dag på terrassen.

Serveres ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og lækker Alsace Pinot Gris med floral næse, cremet mund med noter af marcipan og honning og lang intensiv eftersmag med en snert af eksotisk frugt..." (06-02-2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker hvidvin på økodruer. Glimrende til mad. I den fint cremede smag er der god frugt, mineralitet og en lille, krydret note, der fortsætter ud i eftersmagen. Prøv den fx til ost..." (Uge 19 / 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker Pinot Gris fra Alsace med røgfyldt næse med noter af røde bær og sprød og fyldig mund med righoldige mængder mango og papaya tilsat strejf af hvid peber og frisk markchampignon. Høj klasse." (08-02-2016)

SPAR KR. 20,00

1 stk.

119,75

Vejl. 139,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1911061
Årgang: 2015
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Alsace,
Druer: Pinot Gris
Dyrkning: Økologisk
Skruelåg: Ja

Andre varer