Legende
Klik for at zoome

Frankrig - Bordeaux

Legende "R" Bordeaux Blanc, DBR (Lafite)

Hvidvin fra Bordeaux er en af denne verdens gode hemmeligheder. Her er super meget smag for pengene og en eminent balance i glasset.

Området og producenten:
Chatêau Lafite Rothschild er i dag et af de bedste producenter i verden. Når de sætter deres gode navn på en vin er det fordi kvaliteten er i top.

Les Domaines Barons de Rothschild ejer i dag Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-Klassificationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af  Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje.

Vinen:
De senere år har fremstillingen af hvidvin i Domaines Barons de Rothschild (Lafite) udviklet sig meget. Ekspertisen har man udviklet på Château Rieussec i Sauternes, hvor man også fremstiller en tør hvid udgave i høj kvalitet. Denne vin kan kaldes en lillebror til denne og har med sin relativ høje andel af Semillon i blandingen en god frugtkarakter og blød stil. Vinen fremstilles en blanding af Sauvignon Blanc og Semillon. Vinen gæres ved lav kontrolleret temperatur, for at beholde den rene grønne frugt og lagres uden brug af egetræsfade.

I glasset:
Smuk stråfarvet vin med en ekspressiv duft af citrus og modne pærer. Smagen har god fylde og en meget livlig frugtpalet med æbler, pærer og lyche. Frugtsyren giver en god baggrund og en vin der er velegnet til mad.

Velegnet til fiskeretter, salater og bløde oste.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen – 5 stjerner – ”En rigtig god hvidvin på druerne Sémillon og Sauvignon. Den er frisk og blid, men samtidig med karakter og fin krydring - samt en god, lang eftersmag.” (uge 29, 2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Delikat og meget lækker hvidvin på druerne Sémillon og Sauvignon Blanc med frisk druesmag, tilpas syre og et lille bid, der er fint til mad. En meget anvendelig vin." (Uge 14 / 2016)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Let, frisk og sprød. Dejligt blend af to druer, der klæder hinanden. Smuk blomstret næse med noget frisk citrussyrligt og fylde. Fyldige pærer i smagen sammen med grønne noter, stikkelsbær og citron. Mediumfyldig, tør vin med en vis kompleksitet, og helt klart et glas, der vil begejstre hele selskabet, når den står på fisk og skaldyr..." (marts 2016)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "En superflot velstruktureret hvid Bordeaux med hyldeblade og citrus i næsen og frisk mund med spændstig syre og noter af toast og modne æbler. En vin som begejstrede alle i panelet..." (28-04-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner / "TESTVINDER" - (29-04-2014)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Delikat, blomstrende sauvignonnæse med lidt sødme. Men fin tør smag – ret slank og frisk. Indtagende og pænt kompleks stil i dette prisleje." (20-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Et fad østers og en hvid bordeaux...her er vinen, frisk, tør, fint aromatisk, lavet på druerne Sémillon og Sauvignon Blanc." (Uge 14 / 2014)

Spis Bedre - ANBEFALET - "Dufter og smager som en sommerdag af honning, lime, kaprifolie og gule blommer. En dejlig tørstslukker med en fin syre og en anelse fedme, der giver en rund, frisk og frugtig vin." (April nr. 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Næsen i glasset - er det en Sauternes? Nej, men druen Sémillon får en til at tro det. Her har den selskab af Sauvignon Blanc, og resultatet er blevet en frisk hvidvin i typisk Bordeaux-stil, god til fisk og skaldyr." (Uge 40 / 2013) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot og velstruktureret hvid Bordeaux med toner af hyldetræsbark, pære og smørtoast. Super håndværk." (11-03-2013)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Let og frisk, mellemfyldig og fint krydret hvidvin på druerne Sémillion og Sauvignon Blanc." (Uge 5 / 2012) 

SPAR KR. 20,00

1 stk.

99,75

Vejl. 119,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0211001
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bordeaux,
Druer: Sauvignon Blanc, Semillon

Andre varer