Il Cadere Rosso Igt Puglia
Klik for at zoome

Italien - Puglia

Il Cadere Rosso Igt Puglia

Årets Jagtvin, Il Cadere, er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter.

Området og producenten:
Druerne til dette års jagtvin, Il Cadere, er fra Salento i Puglia, som ligger i den sydøstlige del af "hælen" på den italienske støvle. Salento-halvøen er det sydligst beliggende vindyrkingsområde i Puglia. Området er præget af Middelhavets varme og dermed stabile klima. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for vindruer.

Vinen:
Il Cadere er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukkerindhold og passende alkoholindhold. Inden de høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes "Appassimento på vinstokke". Appassimentometoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.

Druernes høstes nænsomt med hånden, hvorefter de presses og gæringen starter. Drueskindet bliver sammen med mosten i en lang periode for at trække smag og den karakteristiske mørkerøde farve ud af druerne. Herefter hviler vinen på egetræsfade i tre til fire måneder. Lagringen giver vinen behagelige noter af krydderier og vanilje.

I glasset:
Il Cadere er intens rød i glasset med et elegant lilla skær. I duften mødes man af modne, tørrede frugter som blommer og rosiner. Fadlagringen har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. I munden opleves Il Cadere fyldig og flot afrundet, her går noterne fra duften igen og støttes op af en flot balanceret sødme fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere er lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.

En intens vin fyldt med kraft der er en oplagt ledsager til vildt og modne oste med masser af smag. Derudover er det også en udmærket "meditationsvin".

Serveringstemperatur 18-20ºC.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "Årets jagtvin fra Skjold Burne er rigtig lækker. Den er lavet efter Appasimento-metoden med de tørrede druer, som har givet vinen dens fine sødme - og sødme klæder jo vildt. Vinen har en "støvet" tørhed, tilpas syre, bløde tanniner og noter af modne, mørke bær og chokolade..." (Uge 37 / 2017) 

Årgang 2015
Ekstra Bladet - 5 stjerner (89 point) / "UGENS BEDSTE KØB" - "Fra Puglien på delvist tørrede druer. Sødmefuld i duften og i smagen bagte blommer, peber, varme krydderier og vanilje. Pæn syre til at stå imod. Simpel men vellavet vin med en lang frugtig afslutning." - På Ekstra Bladets liste over de 10 bedste efterårsvine til under 100 kr. (19-10-2016)

AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Vinene fra Puglien er kendt for at være meget frugtdrevne, solmodne og alkoholtunge. Denne vin er ingen undtagelse. Læg dertil at druerne er delvist tørrede, som Amarone, så kan du forvente en vin med muskler." (Uge 40 / 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker italiensk Appassimento, hvor druerne har fået lov til at tørre tilstrækkeligt til at give vinen et rigt og rustikt udtryk. Solmoden næse med dominans af brombær og ribs og let sødmefuld og cremet mund hvor sødmen får fint modspil af krydrede elementer i retning af oregano og estragon. En super allround vin til både fugle- og dyrevildt til yderst fornuftig pris." (03-10-2016)

JydskeVestkysten - 5 stjerner - "Klassisk Apulien-stil med masser af blomme pakket ind i en ret sødmefuld stil. Her er masser af finesse... Servér endelig ikke for varmt, for så bliver vinen for tung. Oplagt 17-18 grader og gerne til vildt og andre af efterårets retter." (10-09-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Til vildt - til lam og and - er denne rødvin oplagt som "jagtvin". Den er lavet på druerne Negroamaro (60%), Merlot (25%) og Primitivo (15%) og har gennemgået den metode, der kaldes "appassimento på vinstokke", dvs. at druerne ikke har tørret på stråmåtter, men hængende på vinstokkene. I smagen er der mørke bær og noter af chokolade. Plask gerne vinen over i en karaffel et par timer før måltidet." (Uge 36 / 2016)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Adskillige advarselslamper blinker, når man ser denne flaske, ikke mindst da den officielt er udnævnt som årets jagtvin. Det er sjældent noget godt tegn med den slags selvudnævnelser. Men man kan roligt se bort fra ovennævnte advarsel, for vinen holder faktisk hele vejen igennem og er en ganske fortrinlig vin til prisen, ikke mindst til vildt. En flot mørk sag med varm rosinnæse og fyldig og koncentreret mund med fin sødme, bløde tanniner og noter af chokolade og kirsebær i Ripasso agtig stil." (22-09-2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Årets jagtvin 2014 fra Skjold Burne – og den opgave må siges at være bestået! Duft af skovbund, svampe og solmodne brombær. Smagen har en stor, saftig og let sødlig fylde, super moden og kraftig intens frugt. Er lavet på halvtørrede druer, som det kendes fra Amarone og Ripasso, og det giver smæk for hver en krone. Masser af vin for pengene." (01-09-2014)

Ekstra Bladet - "Vin lavet på delvist tørrede druer hvilket giver en koncentration, højere alkohol og en let sødme i smagen. Modne blommer, brombær, kaffe, cigar og vanilje. Server den til oksekød eller vildt." (26-09-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Årets jagtvin fra Skjold Burne kommer i en flot flaske med en fornemt trykt etiket - firmaet må have fundet en meget dygtig trykker til farver og guld. Indholdet lever op til flaskens udstyr. Vinen er fyldig, i fin balance, med bløde tanniner og med noter af chokolade og rosiner - samt figner og tørrede frugter fra appassimento-metodens brug af druer, der har ligget til tørre." (uge 40, 2014)

SPAR KR. 30,00

1 stk.

69,75

Vejl. 99,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521399
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Puglia,
Druer: Negroamaro, Merlot, Primitivo

Andre varer