Homestead Range Pinotage
Klik for at zoome

Sydafrika - Western Cape - Stellenbosch

Homestead Range Pinotage

En Pinotage, hvor Bellingham er gået efter det ultimative resultat og har opnået stor koncentration af alle smagselementerne i vinen.

Området og producenten:
Bellingham har en lang historie, som udspringer fra Franschoek Valley i Sydafrika, hvor de første vinstokke blev plantet for mere end 350 år siden. I dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet. Samtidig har man holdt fast i traditionerne. Resultatet er spændende, moderne og livlige vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Det er ingen hemmelighed, at Bellingham er kendt og solgt over hele verden, og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Bellingham Homestead ligger godt beskyttet af bjergskråningerne på Groot Drakensteinbjergene i Franshoekdalen. Herfra kommer den nye Homestead-serie. Serien er ment som en hyldest til Bellinghams evne til at fremstille fortræffelige vine, hele tiden forny sig og samtidig sætte kvalitet meget højt.

Vinen:
Druerne kommer fra vinmarker beliggende mere end 200 m over havets overflade, og den friske sydvestlige vind fra False Bay fejer ind over vinmarkerne. Vinstokkene vokser i en blanding af granit og jord. Druerne plukkes i hånden i slutningen af februar. Gæring sker langsomt med drueskindet, som slås ned i vinen for at få mere farve frem, inden den malolaktiske gæring og modning finder sted i tønder. Vinen lagrer 11 måneder på franske egetræsfade inden tapning på flasker.

I glasset:
Vinen opleves med en intens mørkerød farve med en lys, rød kant i glasset. I næsen mødes man af søde krydderier, blommer og morbær med hint af vanilje. Smagen af jordbær og sorte kirsebær efterfølges af hints af modne, saftige hindbær. I eftersmagen dominerer velintegrerede egetræsnoter med spændende tanniner.

En velegnet ledsager til en god lammesteg, vildt, spareribs, oksehaler eller Osso Buco.

Serveringstemperatur 15-18°C.

Pressen:
Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fin Pinotage fra sydafrikanske Bellingham i elegant stil med forfinet kirsebær og brombærnæse i næsen og med cremet mund med høj densitet og fint underspillet kirsebærsødme som akkompagneres af sirlig syre og bløde tanniner." (02-10-2017)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Mørke, røde bær i duften. Frisk og med lidt ristede kaffetoner i kanten. Flot afrundet og balanceret mundfylde. Moden, kompleks og elegant rød frugt med en moden sødme og lidt træpræg. Rigtig vellavet og fornøjelig Pinotage med stort madpotentiale." (15-01-2017)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) - "Røde bærtoner i duft og smag. En velbalanceret vin drevet af frugten med lette krydder og kaffetoner. Lang afslutning." (09-12-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Pinotage er hos nogle en forkætret drue. Der er sagt meget ondt om den. Men her optræder den i en rigtig god rødvin med blød frugt, tilpas syre og en charmerende lille sødme. I smagen kirsebær, jordbær og ribs." (Uge 46 / 2016)

SPAR KR. 30,00

1 stk.

99,75

Vejl. 129,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
Winelab.dk Winelab.dk
EB EB
VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 0521485
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Sydafrika
Område: Western Cape, Stellenbosch
Druer: Pinotage

Andre varer