Fiorino Sangiovese Puglia IGP
Klik for at zoome

Italien - Puglia

Fiorino Sangiovese Puglia IGP

Sangiovese er én af Italiens helt store druesorter og tilmed én af de mest plantede af de blå druesorter.

Området:
Området Apulien eller Puglia danner hælen i det karakteristiske støvleland og har ikke uden grund fået tilnavnet ”Europas Vinkælder”. Produktionen af vin i dette område er nemlig blandt verdens 10 største. Vækstforholdene her er ekstremt gunstige, så druerne giver mere udbytte end i alle andre regioner. Vintrene er lune og somrene er varme og fugtige.

Vinen:
Vinen er fremstillet på Sangiovese-druer, der vokser på de solrige bakker i Apulien. Sangiovese-druen er især kendt og verdensberømt fra Toscana, hvor den lægger rygrad til masser af kendte vine som for eksempel Chianti og Brunello. I Apulien stortrives druen og udvikler sig med masser af saft og kraft i den røde og lerede jordbund. Klimaet er varmt med lette briser fra Middelhavet. Druerne behandles traditionelt og lagres i rustfrie ståltanke under kontrollerede temperaturer for at bevare mest mulig frugt i vinen.

I glasset:
Fiorino Sangiovese er flot rød i glasset med flotte violette strejf. Duften er tillokkende og intens af modne bær. Smagen er forførende blød og fyldig med dejlig ren frugtkarakter og en behagelig, vedvarende eftersmag.

Vinen er en meget alsidig perfekt allround vin, der gør sig godt til antipasti eller en god tomatsuppe, men er også et sikkert valg til blot at nyde en aften på terrassen.

Serveres ved 18ºC.

Pressen:
Årgang 2015
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Noget så sjældent som en Sangiovese vin fra Puglia i blød og behagelig stil med modne brombær og krydderurter i næsen og varm mund med opulente noter af kirsebær og lys chokolade tilsat lette pebernoter i den lange eftersmag." (28-08-2017) 

Luca Maroni - 91 point (24-03-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Toscana-druen Sangiovese på gæstespil nede i hælen i en elegant og lækker rødvin. Den har en blød bærsmag og en lang eftersmag..." (Uge 11 / 2017)

SPAR KR. 390.00 V. 6 FL.

Pr. stk. v. 6 stk.

64,75

Vejl. 129,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
L.Maroni L.Maroni
VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 0522033
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Puglia,
Druer: Sangiovese

Andre varer