Fabiano,
Klik for at zoome

Italien - Veneto - Valpolicella

Fabiano, "I Fondatori", Amarone Della Valpolicella

Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%.

Ved den manuelle høst, i begyndelsen af oktober, udsøges kun de allerbedste klaser til Amarone I Fondatori. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået, den 1. uge i februar, presses druerne. Tre kilo friske druer bliver til 1 liter most. Udblødningen varer i 40 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15°C. Vinen lagres efterfølgende i fem år på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.

Fabiano, Amarone della Valpolicella DOC Classico, I Fondatori, har en mørk granatrød farve med teglfarvede reflekser, smagen er tør, rigt sammensat med koncentration, fløjlsblød fylde og en lang vedholdende eftersmag, afsluttet af den modne, intense bouquet.

Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grillretter, vildt og ost.

I Fondatori er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "En stor og meget flot rødvin, der med sin kraftige, modne frugt og bløde tanniner kalder på en kraftig og krydret kødret. De 16% alkohol giver varme og struktur, men egentlig ikke nogen spritkant." (Uge 39 / 2017)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ekstrem lækker Amarone fra Fabiano med lige del fylde og elegance. Tætpakket aromatisk næse og sublim mund med righoldige mængder kirsebær, mokka, trøffel og mørk chokolade. Der er ganske enkelt ikke en finger at sætte på vinen." (08-08-2016)

Årgang 2007
Ekstra Bladet - 5 stjerner (92 point) - "En tæt og saftig amarone i den klassiske stil. Rosinpræg, tørrede frugter og masser af krydderier. Ultra klassisk og flot." (04-12-2015) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Pragtfuld og magtfuld Amarone i klassisk sødmefuld opulent stil med varm kirsebærdomineret næse, særdeles fyldig og rosinsødlig mund med noter af marcipan, vanilje og trøfler og lang silkeblød finish. Lækker sag i drikkemoden alder." (06-10-2014)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Masser af peber og kraft i denne flotte Amarone fra Fabiano. Sorte kirsebær, krydderier, kanel, kaffe og mørk chokolade. Flot integreret alkohol og en let sødlig bitter eftersmag." (13-12-2013)

International Wine and Spirits sølv 2014

Årgang 2005
Gold / "Trofeo di Pramaggiore" - 61st Competition of Pramaggiore
Verona Wine Top 2012 

SPAR KR. 100.00

1 stk.

399,75

Vejl. 499,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0521301
Årgang: 2010
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 16 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Veneto, Valpolicella
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Andre varer