Copper Lane Chardonnay
Klik for at zoome

Sydafrika - Western Cape - Swartland

Copper Lane Chardonnay

Fyldig og cremet chardonnay med en flot balance mellem syre og sødme samt elegante hints fra fem måneders lagring på egetræsfade. En vin der viser chardonnay-druen fra sin bedste side.

Området og producenten:
I Afrika vokser busken “Rhino” vidt og bredt og mørkner landskabet, så det på afstand syner næsten sort. Dette fænomen har givet navn til området Swartland, der kan oversættes direkte til “sort jord”, og herfra stammer druerne til Copper Lane. Swartland ligger ca. 50 kilometer nord for Cape Town og er i dag et af de nye og spændende områder i Sydafrika. Kendskabet til vinene fra området udbredes til stadighed. I Swartland produceres vine med masser af typicitet af særdeles høj kvalitet, der viser alle Sydafrikas kvaliteter, når det drejer sig om vinproduktion.

Vinen:
Vinen er fremstillet 100% på chardonnay-druer, som er høstet fra vinstokke, der gror på marker, hvor jorden er domineret af skiffer og granit. Blandingen af skiffer og granit sikrer perfekte forhold og god dræning til stokkene. Chardonnay-druerne høstes i midten af februar måned i de tidlige morgentimer og bringes direkte efter høsten til vineriet. Ved ankomst hertil afstilkes druerne inden de presses let. Herefter hviler druemosten natten over sammen med druekvaset, inden det morgenen efter frafiltreres. Når mosten er filtreret, gæres vinen efter traditionelle forskrifter på rustfrie ståltanke over en periode på 3-4 uger under kontrollerede temperatur på ca. 18ºC. Herefter lagres vinen i op til fem måneder på egetræsfade, inden den frigives til markedet.

I glasset:
Copper Lane Reserve Chardonnay er smuk strågul i glasset med elegante gyldne strøg. Op af glasset vælter noter af citrus, grønne æbler og toner af smør. I munden er vinen fyldig og dejlig cremet men samtidig med en fin frugtsyre, der skaber en flot balance. I smagen går noterne fra duften igen, og man fornemmer den flotte balance mellem sødme og syre. En perfekt balanceret fadlagret chardonnay med en lang og vedholdende eftersmag som prikken over i’et.

Serveres til salater, fed fisk, pasta og fjerkræ.

Serveringstemperatur: 6-8ºC.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "...Vinen har en let cremet smag med frisk frugt - citrus, æbler og pærer - og fint integrerede, diskrete fadnoter..." (Uge 25 / 2017)

Luca Maroni - 90 point (24-03-2017)

Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Frisk Chardonnay i oversøisk stil med floral næse og cremet mund med noter af eksotisk frugt og citrus iblandet en snert af ristede kokosflager og mandler. Fin vin til prisen." (13-06-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig lækker hvidvin med en fint integreret fadsmag fra fem måneder på små træfade. Smagen er let cremet og med en fin balance mellem sødme og syre..." (Uge 25 / 2015)

DKK stk. 99,75

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0622023
Årgang: 2017
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Sydafrika
Område: Western Cape, Swartland
Druer: Chardonnay
Skruelåg: Ja

Andre varer