Chianti Classico
Klik for at zoome

Italien - Toscana - Chianti Classico

Chianti Classico "Tenute Saint

En virkelig velsmagende vin lavet udelukkende på Sangiovese-druen. Den smager af saftige, modne bær og er en udsøgt fornøjelse at drikke.

Området og producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm og erhvervede ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien seks gårde med mere end 600 hektar i det toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Familien har altid haft fokus på kvalitet og dyrker markerne efter principperne for bæredygtigt landbrug.

Vinen:
Tenuta Sant’Alfonso Chianti Classico DOCG er lavet 100% på Sangiovese-druer. Vinen er én af to Cru-vine, der produceres i dag med 100% Sangiovese-druer, som udelukkende er dyrket på Sant’Alfonso-vinmarkerne. Studier og eksperimenter udført i vinmarken har vist, at den mest lerholdige og mindst stenede jord kombineret med brugen af særlige Sangiovese-vinstokke giver druer, der udvikler sig og modnes med en højere koncentration af tanniner og andre aromagivende substanser end normen.

Der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring hældes vinen på franske egetræsfade, hvor den ligger i ca. et år efterfulgt af en periode på flaske, inden den frigives til salg.

I glasset:
Farven er smuk rubinrød. Duften er intens med en udpræget duft af modne røde bær og krydderier. I munden opleves vinen behagelig og blød og med en god struktur, hvor de modne røde bær igen kommer til udtryk. Eftersmagen er rund og lækker med en god balance af tanniner.

Vinen er med sin intense smag en sublim ledsager til kraftige retter så som stege og vildt.

Lagringspotentiale: Under korrekte forhold kan vinen gemmes i 5-6 år.

Serveringstemperatur: 18-20°C.

Pressen:
Årgang 2013
Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) - "Intense bærtoner i duften. En frugtig og saftig vin, yderst velbalanceret med røde kirsebær, blomster, lette krydderier i smagen. Lang krydret afslutning." (16-03-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Perfekt Chianti - en dejlig rødvin, fortræffelig til mad med sin tørhed, sin bløde frugt, sin gode syre og lille sødme. Lang eftersmag." (Uge 41 / 2016)

SPAR KR. 50.00

1 stk.

149,75

Vejl. 199,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Varenummer: 0521477
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Toscana, Chianti Classico
Druer: Sangiovese

Andre varer