Ch. Fleur de Jean Gue
Klik for at zoome

Frankrig - Bordeaux - Lalande de Pomerol

Ch. Fleur de Jean Gue

Omhyggelige vinfremstillingsmetoder og en evig stræben efter kvalitet både i vinmarken og på vineriet har gjort Château Fleur de Jean Gué til en af de fineste vine i Lalande de Pomerol appellationen.

Området og producenten:
Vineriet ligger blot et par vinrækker fra den enestående kirke fra det 12. århundrede i Lalande de Pomerol og bestod oprindeligt af et 2 hektar stort, gruset stykke jord. I dag består ejendommen af 14 hektar jord. 8 af de 14 hektar omringer det moderne og funktionelle vineri, som blev bygget i 1992.

Fleur de Jean Gué’s vineri har den nyeste teknik, bl.a. dobbelt isolering, som forhindrer store temperaturudsving.

Vinen:
Fleur de Jean Gué består af 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. Druerne kommer fra vinstokke, der er 25 år gamle, og som er plantet i sandet, gruset jord. Når druerne er høstet, køres de til vineriet, hvor de afstilkes og knuses før gæring. Gæringen sker på små rustfrie stålfade, hvor druemosten og druekvaset ligger i tre til fire uger. Druemosten pumpes over druekvaset en gang om dagen for at give vinen den rette farve, fylde og smag. Vinen hældes på egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring finder sted.

I glasset:
Vinen har en flot rubinrød farve og en intens aroma af hindbær. I munden dominerer smagen af solbær og ristet kaffe. I eftersmagen er der noter af abrikos og behagelige krydderier. Den store andel af Merlot-druer, som er plukket på det helt rigtige tidspunkt, giver vinen balance og gør den rund og fløjlsblød.

Serveres til fjerkræ, men kan også sagtens drikkes til rødt kød, grillet fisk og ost.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2012
Vinbladet - 91 point - "Utrolig klassisk duft, friske mørke bær og mørk chokolade. Herlig fyldig, let fedmefuld smag, moden tannin dækket af moden frugt og lang, moden eftersmag med mørk chokolade." (26-05-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Storslået og flamboyant Lalande de Pomerol, som, trods mellemårgangen 2012, byder på overraskende stor volumen og høj intensitet. Indsmigrende næse med dominans af røde bær og voluminøs mund som trods sin bløde fremtoning byder på pæn tanninstruktur og intensive noter af ristede kaffebønner, vanilje og tobak. Super flot sag." (23-05-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Hvis man holder af en god klassisk rød Bordeaux-vin, så er denne vin sagen. Den har en kompleks duft med noter af lakrids og en blød og lækker frugtsmag med afrundede tanniner..." (Uge 20 / 2016)

SPAR KR. 50,00

1 stk.

149,75

Vejl. 199,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Varenummer: 0121081
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bordeaux, Lalande de Pomerol
Druer: Merlot, Cabernet Franc

Andre varer