Castellblanc, Brut
Klik for at zoome

Spanien - Penedes

Castellblanc, Brut

Castellblanc Cava kommer fra det spanske vindistrikt Penedès, syd for Barcelona. 

Til Cava produktionen anvendes druesorterne: Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Ved høsten i september udvælges kun de allerbedste druer til Cava.

Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 l most af højeste kvalitet. Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur. Når gæringen er forbi hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes så en beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer.

Når lagringstiden efter 36 måneder er forbi, anbringes flaskerne i stativer, hvor de drejes og rejses så det flokkulerende bundfald samler sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud - flasken efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.

Castellblanc, Extra Brut, Cava er tør med fine perler.

Vinen er god som aperitif og til forretter.

Serveringstemperatur 6-8°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Pæn og udmærket boblevin med fine, stadige bobler og en frisk, frugtagtig smag. I slutningen en fin krydring..." (Uge 19 / 2017)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Forrygende flot Cava i frisk og imødekommende stil med toner af modne Filippa æbler i både næse og mund og delikat brødpræg i eftersmagen. Seks meget sikre stjerner og helt oplagt til receptionen, hvis budgettet ikke er til Champagne." (11-05-2015)

Winelab.dk - 6 stjerner - "Kølig og frisk duft. Syrlig mineralitet med fuldmodne grønne druer og et hint af maling, der giver indtryk fra senthøstede druer. De intense og fine bobler holder sig længe i glasset. Moden gul frugt, frisk forårsgrønt, grønne druer. Ret tør smag med god fylde og kompleksitet. En lækker og lang eftersmag. En rigtig flot Cava – bedre bobler skal man lede meget længe efter i dette prisleje." (16-02-2015)

BT - 5 stjerner / "Sølvmedalje"
WineEnthusiast - 89 point 
Wine Spectator - 83 point

DKK stk. 89,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.
Winelab.dk Winelab.dk
BT BT

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1321003
Varetype: Cava
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 11.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Spanien
Område: Penedes,
Druer: Macabeo, Parellada, Xarel-lo

Andre varer