Camus VSOP Borderies i gavekarton
Klik for at zoome

Frankrig

Camus VSOP Borderies i gavekarton

One of a kind! Kun fremstillet i et meget begrænset nummereret oplag. En oplevelse ud over det sædvanlige, her er virkelig kælet for detaljerne!

Området og producenten:
Camus-familien har været Cognac-producenter siden 1863. Gennem 5 generationer har hemmeligheden ved at "blande" Cognac gået i arv fra far til søn. I dag arbejder Jean-Paul Camus sammen med sine to sønner Jean-Baptiste og Cyril Camus som 5. generation i det fornemme Cognac-hus.

Huset Camus ejer mere end 125 ha vinmarker, i områderne Grande Champagne og Borderies, og er således en af de vigtigste producenter i distriktet. I Cognac anvendes druesorterne Ugni Blanc og Colombard med hovedvægten på Ugni Blanc.

Cognacen:
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys.

Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles "spritten" til Cognac. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft. For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner.

I glasset:
Denne limited edition cognac fremstillet 100% på Ugni Blanc druer, nøje udvalgt til denne cognac. Denne drue anvendes for dens unikke evne til at skabe cognac med intense aromaer og finesse.

De anvendte Eaux-de-vie (sprit) i denne cognac er destilleret efter hemmelige forskrifter, der er gået i arv i Camus familien siden grundlæggelsen. Under destilleringen udtrækkes alle druernes aromaer, inden spritten lageres på egetræsfade i kældre med styret fugtighed. Dette er med til at fremelske den finesse og elegance man finder i denne unikke cognac.

I glasset er cognacen smuk gylden med orange strøg. Duften byder på vanilje og orangeskal med elegante krydrede strejf og en fin sødme. Smagen er cremet og med flot struktur, noterne fra duften går igen og suppleres af noter af mandel og egetræ. En elegantcognac med en lang og vedvarende eftersmag.

Pressen:
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Som navnet antyder en Cognac fra Borderies, og det mærkes i form af dens meget aromatiske og kraftfulde karakter. Imponerende næse med floralt præg tilsat toner af abrikoser og orangeskal og intensiv mund med fin længde og righoldige mængder brun farin, kokos, figen og valnødder." (14-11-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne cognac har alt, hvad en rigtig god cognac bør have. Duften er meget aromatisk med noter af tørrede abrikoser, mens smagen er varm, rund og kompleks. Først er den tør, så breder den sig ud i munden med strejf af tørrede frugter, korender og citrusskal. En lækker sag...Flasken er forsynet med et meget smart skruelåg." (Uge 46 / 2015)

San Francisco World Spirits Competition - Guldmedalje / "BEST VSOP COGNAC IN SHOW" (2015)
International Wine & Spirit Competition - Guldmedalje (2015)

SPAR KR. 50,00

1 stk.

419,75

Vejl. 469,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen
SFWSC SFWSC
IWSC IWSC
Varenummer: 4811147
Varetype: Cognac
Indhold: 70 Cl
Alkohol: 40 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig

Andre varer