Camus V.S. Elegance
Klik for at zoome

Frankrig - Cognac

Camus V.S. Elegance

En herlig frisk Cognac i Camus vanlige stil med indsmigrende blød frugt i harmoni med friske citrus noter.

Området og producenten:
Camus familien har været Cognac-producenter siden 1863. Gennem 5 generationer har hemmeligheden ved at "blande" Cognac gået i arv fra far til søn. I dag arbejder Jean-Paul Camus sammen med sine to sønner Jean-Baptiste og Cyril Camus som 5. generation i det fornemme Cognac-hus. Huset Camus ejer mere end 125 ha vinmarker, i områderne Grande Champagne og Borderies, og er således en af de vigtigste producenter i distriktet. I Cognac anvendes druesorterne Ugni Blanc og Colombard med hovedvægten på Ugni Blanc.

Cognacen:
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac Bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys. Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles "spritten" til Cognac. Egetræerne til Cognac vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til Cognac-fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft. For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner. Camus VS er sammensat af 3 - 8 år gammel fadlagret Cognac (minimum 2½ år efter loven).

I glasset:
Farven er smuk gylden med lette lyse reflekser. Duften er skønt blomstret og frugtig med skønne noter af vilde roser og modne hasselnødder. Smagen er frugtrig med aroma af vilde roser, nødder og egetræ. Denne cognac er let, livlig og fuld af personlighed, en forfriskende anderledes cognac.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Når man har kælet lidt for dråberne i glasset, åbner denne cognac sig med en duft og smag af druekvas og tørret frugt og med en anelse maltagtig sødme til slut. Dertil noter af lidt citrus og fadlagring. VS (Very Special) svarer til kvaliteten tre stjerner. Det er den yngste cognac med en alder på mindst to år. Flasken er forsynet med et elegant skruelåg." (Uge 5 / 2017)

Wine Enthusiast - "Superb/Highly recommended". 90-95 point

SPAR KR. 50,00

1 stk.

249,75

Vejl. 299,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 4811113
Varetype: Cognac
Indhold: 70 Cl
Alkohol: 40 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Cognac,
Druer: Ugni Blanc

Andre varer