Brachetto Spumante Beni di Batasiolo
Klik for at zoome

Italien - Piemonte

Brachetto Spumante Beni di Batasiolo

En mousserende vin fremstillet på den blå drue Brachetto. Resultatet er en frisk og sødlig vin med fin frugtkarakter og diskret sødme.

Området og producenten:
Brachetto druerne høstes fra marker spredt ud over Piemontes billedskønne bakkede landskab. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning.

Batasiolo er et familieejet firma, der er meget anerkendt for deres Barolo, men som med succes også dyrker de andre kendte druer fra området.

Vinen:
Denne vin er fremstillet på Brachetto druer. Stilen i vinen er lidt som at forestille sig en rød udgave af den mere kendte Asti Spumante, dog med langt mere vinøst præg. Druerne er høstet med god modenhed i både sukker og syre, inden presning og vinifikation. Gæringen af vinen er stoppet, så den færdige vin indeholder en anelse restsødme, fra druerne og så alkoholen holdes nede på 6,5%. Vinen er fremstillet efter charmat metoden, hvor den sidste gæring laves i en lukket ståltank. Dette giver fine elegante bobler.

I glasset:
Brachetto Spumante er funklende rød i glasset med frisk duft af sommerens røde bær; jordbær og hindbær i særdeleshed. I munden opleves vinen levende med en frisk mousse og igen god rød frugtkarakter. Vinen har sødme, men balanceres flot af en sund frugtsyre.

Som velkomst er dette et utraditionelt, men fremragende valg. Kan også fint sammensættes med desserter med frisk frugt.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er Piemontes svar på en god Lambrusco. En rubinrød, fint perlende og sød vin, som man nyder i store slurke - og gerne beder om en flaske til af. Den lever helt op til appellationens navn og ens forventninger til den." (Uge 24 / 2017)

AOV.dk - 6 stjerner - "Litchie, hyld og muscat, friske jordbær. Symfoni af parfumerede frugter. Lækker sødmefuld, frisk og læskende. Fantastisk flot og harmonisk topbrachetto, for den kompromisløse." (juni 2013)

SPAR KR. 70,00

1 stk.

99,75

Vejl. 169,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
AOV.dk AOV.dk

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1321013
Varetype: Mousserende øvrige
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 6.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Piemonte,
Druer: Brachetto

Andre varer