Bellingham, Pear Tree White Chenin/Viognier
Klik for at zoome

Sydafrika

Bellingham, Pear Tree White Chenin/Viognier

Cremet og frisk hvidvin med masser af eksotisk frugt og charme. Elegant og perfekt balanceret.

Producenten og området:
Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Spændende, moderne, livlige. Sofistikerede uden at være snobbede, oversøiske med en klassisk karisma. Egenskaber der gør, at Bellingham er kendt og solgt over hele verdenen og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Bellingham: Moderne, klassisk, exceptionelt.

Vinen:
Det smukke pæretræ på Bellingham Manor blev plantet i 1710 og er det ældste i Sydafrika og et stolt varemærke i grundlægger Bernard og Fredagh Podlashuks elskede have. Træets grene er hjemsted for mange fugle, der hjælper med at kontrollere skadedyrene i vinmarkerne et perfekt samarbejde mellem fauna og flora.

Denne hvidvin består af 80% Chenin Blanc og 20% Viognier høstet fra gamle vinstokke fra højtliggende marker. Druernes lange modning har skabt en vin med masser af karakter og smag. Druerne er høstet i hånden i de kølige morgentimer og de to druesorter blev fermenteret sammen på store rustfrie ståltanke for at bevare vinens friskhed. En mindre del af vinen lagres på egetræsfade for at tilføre vinen mere struktur uden at overdøve den friske frugt.

I glasset:
Smuk lysgylden fremstår denne vin i glasset med fine grønne reflekser. Her er en markant og lækker cremet hvidvin, der viser en flot balance mellem udtryksfuld moden ananas, passionsfrugt og honningmelon fra Chenin Blanc samt elegante strøg af fersken og orangeblomst fra Viognier. Sprød og lækker hvidvin med en perfekt balanceret cremet fornemmelse perfekt afsluttet af fint integreret vanilje fra fadet og lækre krydderier.

Serveres afkølet med eller uden mad. Anbefales især til sushi, det asiatiske køkken og skaldyr.

Serveringstemperatur: 6-8ºC.

Pressen:
Årgang 2016
Winelab.dk - 5 stjerner - "Skøn, frisk og charmerende duft af pære. Klart og fokuseret og meget sommerligt. God, frisk pæresmag og en frisk rank struktur. Ukompliceret. En af Sydafrikas bedste og mest driftssikre hvidvine i denne prisklasse." (21-01-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En meget dejlig hvidvin på druerne Chenin Blanc og Viognier. Den har en liflig duft og en frisk og læskende, let cremet smag med fin krydring og tilpas syre. Lang eftersmag. Glimrende til mad - og som terrassevin til den tid..." (Uge 2 / 2017)

Årgang 2015
Winelab.dk - 5 stjerner - "Frisk, frugtig og floral duft med masser af æble, pære, melon og en sødmefuld dybde med akaciehonning. Frisk smag med pæn intensitet og længde. Den smager godt af gule æbler og har en let krydret lakridsnote. Let tilgængelig, underholdende og lige ud ad landevejen." (12-06-2016) 

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne hvidvin er fremstillet på Viognier og Sydafrikas store grønne drue, Chenin Blanc. Og resultatet er en ualmindelig elegant og lækker vin med en kompleks og aromatisk duft med noter af kærlighedsfrugt. Smagen er fyldig og frisk og med masser er frugtnoter, og den holder rigtig længe i munden. Det er en vin, der vil være rift om til den store sommerfest..." (Uge 17 / 2016)

Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Let drikkelig forårsagtig sydafrikansk hvidvin med pærer og citrus i næsen og forfriskende mund i læskende stil med afdæmpet syre, underliggende sødme og toner af æbler og pærer..." (16-03-2015)

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "GODT KØB" - "Chenin blanc og viognier. Især førstnævnte drue er populær i Sydafrika og det er ganske gode vine der kommer ud af denne. En frisk syrlig vin med citrus i duften og i smagen fersken, licchi, mandler og hvide blomster. Pæn balance og en ganske sprød lækker mad velegnet til skaldyr og dampet fisk." (27-02-2015)

VinAvisen -  5 stjerner - "En meget lækker hvidvin med duft af moden melon og en fyldig og frisk smag med noter af citrusfrugter. Nyd den fx til en skaldyrsret." (Uge 9 / 2015)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner: "...masser af dejlig, frisk druesmag fra druerne Chenin Blanc og Viognier - eksotiske frugter, ananas og passionsfrugt, honningmelon, fersken." (uge 30 - 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner -"Frisk og frugtig duft af grønne æbler, frisk ananas, hvid fersken og akaciehonning. Pæn længde på eftersmagen. Frugten har fået fuld skrue i duft og smag, og det er en ren fornøjelse. For det er dejligt ukompliceret og har samtidig masser af byde på. Sammensætningen mellem druerne virker perfekt."

Årgang 2012
Winelab.dk - 6 stjerner - "Dejlig frisk duft af pære, honningmelon og med en lækker krydret mineralsk sødme her i en let udgave, der alligevel minder om det, du vil finde i en Sauternes. Det er en meget charmerende og flot vin. Et super spændende og godt køb..." (10-07-2013)
 
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne gode hvidvin på druerne Chenin Blanc (Steen i Sydafrika) og Viognier fylder godt i munden med sin friske frugt og lette fedme. Fin til lettere retter, fisk og skaldyr - en udpræget madvin..." (Uge 28 / 2013)

Ekstra Bladet
 - "Blend af Chenin Blanc og Viognier. En fyldig vin med modne ferskner, abrikos og melon i smagen. Pakket ind i en god syre og en vinvelegnet til mad især fisk eller kylling." (18-07-2013)

DKK stk. 79,75

Køb stk.

Gå til kassen

Winelab.dk Winelab.dk
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0621149
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 0 stk.
Land: Sydafrika
Druer: Chenin Blanc, Viognier
Skruelåg: Ja

Andre varer