Barolo DOCG, Vigneto Cerequio, Beni di Batasiolo
Klik for at zoome

Italien - Piemonte - Barolo

Barolo DOCG, Vigneto Cerequio, Beni di Batasiolo

Cerequio er Barolo fra en af de bedst beliggende marker i hele området. Marken ligger i kommunen La Morra, og vinen er forførende med stor kompleksitet og lang fyldig smag.

Området og producenten:
Barolo ligger for foden af Alperne i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino, i et lille nøje afgrænset, bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga dAlba, Castiglione Faletto, Monteforte dAlba og La Morra. Barolo regionen dækker et areal på 1190 ha, der ejes af mere end 1200 vinavlere. Beni di Batasiolo ejer mere end 100 ha, som gør huset til en af de største jordbesiddere.

Beni di Batasiolos vinmarker ligger 150-350 meter over havets overflade, og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, hvilket er et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som her optræder i klonerne: Michet, Lampia og Rosé. Nebbiolo stammer fra Piemonte. Druen har sandsynligvis fået sit navn efter ordet nebbia - tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen, og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståger, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.

Vinen:
Cerequio-marken ligger i La Morra på en perfekt skråning, der vender syd sydøst. Her eksponeres Nebbiolo-druen for en perfekt mængde sol og modnes flot. Druerne høstes i hånden, og vinificeres på traditionel vis. En 10 dage lang udblødning af skallerne med mosten og efterfølgende lagres vinen i 2 år på store egetræsfade inden aftapning. En vin der kan nydes, når den frigives, men også har potentiale til at udvikle sig i op til 20 år fra høståret under optimale betingelser.

I glasset:
Cerequio fremstår granatrød i glasset med en ekspressiv duft af mørk frugt, mokka og chokolade. Smagen er intens med sorte kirsebær og tætte tanniner. Utrolig balance mellem frugten, fadet og tanninen.

Denne kraftfulde rødvin går flot tillam, kraftfulde saucer og en gang pasta med trøfler.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2007
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "En mørk og rig sag med høj intensitet og med noter af kirsebær, tobak, lakrids og mokka. Men trods dens 10 år på bagen stadig med så markante tanniner, at det kræver nogle års ophold mere i kælderen, før vinens kvaliteter for alvor vil komme til deres ret." (11-09-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Ni år gammel Barolo og helt på toppen. En vidunderlig, blød og lækker rødvin med gode tanniner og en smag, der breder sig i munden og langt ud i eftersmagen." (Uge 36 / 2016)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Flot granatrød i glasset med en kant af tegl. Næse med mørk frugt, roser og læder, og på tungen er der kirsebær, tranebær, mere læder, balsamico og mokka. Højintens, fyldig og kraftfuld vin med smæk på tannin, syre og alkohol, der balancerer flot med frugten. Vi er i den traditionelle Barolostil, men alderen har poleret tanninen blød. Hvem sagde risotto med trøffel?" (marts 2016)

SPAR KR. 200.00

1 stk.

299,00

Vejl. 499,00 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen
SmagogBehag SmagogBehag

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0521125
Årgang: 2007
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 15 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Piemonte, Barolo
Druer: Nebbiolo

Andre varer