Aruma Malbec, Bodegas CARO, DBR (Lafite)
Klik for at zoome

Argentina - Mendoza

Aruma Malbec, Bodegas CARO, DBR (Lafite)

I det høje Mendoza i Argentina taler de lokale indianere om ARUMA styrken i natten. For denne vin refererer det til Malbec-druen, der giver en sort kraftfuld vin.

Området og producenten:
I 1999 kom et team fra Domaines Barons de Rothschild (Lafite) med Christophe Salin i spidsen, på rejse tilbage fra Los Vascos i Chile mod Frankrig til Mendoza i Argentina. Holdet var ikke på udkig efter en ny partner i Sydamerika, men fra en fælles bekendt havde de hørt rygtet, der over hele verden havde spredt sig som ringe i vandet om Nicolas Catena's argentinske vin. Ham ville de træffe. Nicolas arrangerede en vertikal smagning for dem med Cabernet Sauvignon og Malbec. Da Christophe smagte 1993 Catena Cabernet Sauvignon, blev han slået af vinens elegance, og interessen for at prøve Malbec blev samtidig vakt. Under besøg på forskellige vingårde afslørede Nicolas sin store beundring af Lafite til Christophe. Det blev begyndelsen på et venskab baseret på gensidig respekt og beundring.

Vinen:
Malbec-druerne til denne rødvin kommer fra fire forskellige parceller. Hver parcel tilfører sin egen karakter til den endelige vin. Druerne selekteres i hånden, og gæringen foregår på ståltanke. Halvdelen af mosten lagres i 8 måneder på egetræsfade, for at tilføre vinen mere kompleksitet. Den resterende del af mosten lagres på ståltanke, og tilfører friskhed og ren frugt.

I glasset:
Sort som natten i glasset med ekspressiv duft af blommer, brombær og mørk chokolade. Smagen er intens med blød saftig frugtkarakter. Her er noter af chokolade, tobak og sorte bær fra skoven.

En oplagt ledsager til et stort rødt stykke kød fra grillen eller andre kødretter.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
Spis Bedre - 5 stjerner - "Her er et godt valg, når hele måltidet skal over grillristen. Vinen er ikke så kraftig i duften, men den tager revanche i smagen, hvor den er kraftfuld og intens med tryk på solbær, blommer, chokolade, sorte rosiner, tobak, vanilje og lidt bittert blommeskind. Fyldig og ekspressiv med poleret power." (april 2016)

Smag og Behag - 5 stjerner - "...kraftfuld og intens med tryk på, solbær, blommer, chokolade, sorte rosiner, tobak, vanilje og lidt bitter blommeskind. Fyldig og ekspressiv med poleret power...et godt valg til grillkødet." (marts 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Varm og indbydende argentinsk Malbec med krydret næse og fyldig mund med ekstrem længde og noter af mørke kirsebær, tobak og espresso. Flot vin." (15-02-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En helt vidunderlig aromatisk og krydret rødvin med noter af timian, rosmarin og basilikum, der fuldender den runde og bløde frugtsmag..." (Uge 7, 2016)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "Der var sejr til en argentinsk Malbec i form af Aruma Malbec 2011 i denne uges vintest. Vinen er et resultat af samarbejdet mellem Barons de Rothschild (Lafite) og Nicolas Catena, og det er faldet ganske heldigt ud. Vinen er en absolut topklasse vin...En magtfuld og imponerede sag med tæt røgfyldt næse med noter af stald, varm og opulent mund med cremede noter af brombær, tobak og læder og lang intensiv eftersmag med dominans af mokka og hvid peber. En af de bedste Malbec vine undertegnede har smagt længe." (08-06-2015)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Jordede toner og mørke, søde skovbær. Storladent og velkomponeret. Sød, rød frugt og flot blød mundfylde. Balanceret og elegant vin med smidige tanniner og et æterisk præg over vinen i såvel duft som smag. druerne er fra højtliggende marker, hvilket resulterer i en fornem elegant og spændstig frugt. Smuk, håndværksbaseret Malbec fra Barons de Rothschild (Lafite) og Nicolas Catena. Mestre fra henholdsvis Bordeaux og Argentina." (05-04-2015)

BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Saftig og behageligt kraftig rødvin. En flot solrig Malbec, men samtidigt dejligt karakter-fuldt kølig og i tydeligt fransk inspireret og lækker frugtrig stil...superflot rødvin til grillkødet." (26-04-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Solbærrene er meget intense i munden, hvor de har selskab af kirsebær, lidt blåbær, lidt mineralsk anstrøg, vanilje og tobak fra fadet og lakridskaramel i eftersmagen. Velstruktureret og kraftig Malbec uden skarpe kanter." (april/maj nr. - 2014)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 18 / 2014)  

Årgang 2010
Den Korte Avis - 6 stjerner (11-12-2012)
FINANSBUREAUET - 6 stjerner (19-10-2012)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 47 / 2011)
Politiken - "UGENS VIN" (20-06-2013)

Ekstra Bladet - "Aruma betyder nattens kraft og er en Malbec med en let røget animalsk duft. Smag af blommer, kirsebær,tobak. Pakket ind i en god syre..." (18-01-2013)

DKK stk. 129,75

Køb stk.

Gå til kassen

SpisBedre SpisBedre
SmagogBehag SmagogBehag
Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521135
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 1 stk.
Land: Argentina
Område: Mendoza,
Druer: Malbec

Andre varer