Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Pago de Cirsus, Single Vineyard, Oak aged
Klik for at zoome

Spanien - Navarra

Pago de Cirsus, Single Vineyard, Oak aged

Fransk finesse fra Pago de Cirsus, der har opnået den højeste udmærkelse inden for vinproduktion i Spanien, nemlig D.O. Vino de Pago. En super vin hvor vægten er lagt på harmoni mellem Merlot, Tempranillo og Syrah. Resultatet er en vin med blød frisk frugt og god intensitet.

Området og producenten:
Pago de Cirsus er beliggende i Navarra-distriktet og er på 200 hektar jord. Heraf er de 135 hektar beplantet med vinstokke. Vingården ledes af et stort hold ønologer, anført af den tidligere ansvarlige fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux. Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. En klassifikation der kun tildeles de vinerier, hvor alle dele af vinfremstillingen fra marker, vinstokke og druer til høst, produktionsmetoder og lagring, lever op til de højeste krav. Dette er en udmærkelse Pago de Cirsus med rette er særdeles stolt af, og som vidner om kvalitet i en klasse for sig.

Klimaet i området er kontinentalt med frost om vinteren og meget varme somre. Jorden er sammensat af kalk og sand, hvilket sikrer en god dræning for druerne. En stor del af marken skråner ned mod floden på en sydvendt skråning. Dette giver ekstra sol til druerne og dermed mere modenhed til den endelige vin.

Vinen:
Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Denne vin er sammensat af 50% Merlot, 30%Tempranillo og 20% Syrah. Druerne høstes fuldmodne og bringes straks til vineriet, hvor de gennemgår en kontrolleret gæring ved 26-28°C over ca. 13 dage. Efter endt gæring lagres vinen i 9 måneder på egetræsfade.

I glasset:
Dyb granatrød farve med blå kant. Duften er præget af friske blåbær og en anelse krydderi fra fadlagringen. Smagen er fyldig, uden at blive tung. Frisk og frugtfyldt med noter af blå og røde bær i flot harmoni. Tanniner er velbalanceret med den tætte bløde frugt i eftersmagen.

Velegnet til kødretter med god krydring og tørre spanske oste.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
FinansBureauet – 5 stjerner – ”Blød og besnærende Merlot domineret spansk sag med brombær og blåbær i næsen og fyldig og elegant mund med perfekt afstemt fad som omfavner vinens noter af brombær, tobak og espresso. Tæt på seks stjerner.” (18. juli 2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "GODT KØB" - "Tempranillo, merlot og syrah fra Navarra i det nordlige Spanien. En meget international vin i stilen med brombær, blåbær, krydderier og vanilje i smagen. Flot balance..." (29-05-2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin på druerne Tempranillo, Merlot og Syrah er helt i top - harmonisk, blød, fuld af god frugt og krydrede noter og med fint integrerede tanniner. Et rigtig godt glas til prisen." (Uge 11 / 2014)

Årgang 2010
VinAvisen - "En meget tør rødvin på druerne Tempranillo, Merlot og Syrah. En vin med markante tanniner, der gør den til en udpræget madvin - kraftige kødretter med fede saucer." (Uge 30 / 2013)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner (25-07-2011)

VinAvisen

Årgang 2014 - Denne rødvin er lavet på tre druer, Merlot, Syrah og Tempranillo, og det er en ualmindelig vellykket treenighed. Det er en dejlig rødvin med en meget ren bærduft og -smag og med solbær som den dominerende note. Tanninerne er afrundede, og vinen slutter med en lille forfriskende syre. Det er også en god all round vin med stor spændvidde, når det gælder mad.

VinAvisen

DKK stk. 99,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521001
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Spanien
Område: Navarra,
Druer: Tempranillo, Merlot, Syrah/Shiraz

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet