Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Pago de Cirsus, Chardonnay
Klik for at zoome

Spanien - Navarra

Pago de Cirsus, Chardonnay

Super elegant Chardonnay fra troldmændene hos Pago de Cirsus, der har opnået den højeste udmærkelse inden for vinproduktion i Spanien, nemlig D.O. Vino de Pago. Her er god kølig frugt koncentration og 12 måneders lagring på franske fade. Resultatet er en kraftfuld hvidvin med masser af karakter.

Området og producenten:
Pago de Cirsus er beliggende i Navarra-distriktet og er på 200 hektar jord. Heraf er de 135 hektar beplantet med vinstokke. Vingården ledes af et stort hold ønologer, anført af den tidligere ansvarlige fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux. Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. En klassifikation der kun tildeles de vinerier, hvor alle dele af vinfremstillingen fra marker, vinstokke og druer til høst, produktionsmetoder og lagring, lever op til de højeste krav. Dette er en udmærkelse Pago de Cirsus med rette er særdeles stolt af, og som vidner om kvalitet i en klasse for sig.

Klimaet i området er kontinentalt med frost om vinteren og meget varme somre. Jorden er sammensat af kalk og sand, hvilket sikrer en god dræning for druerne. En stor del af marken skråner ned mod floden på en sydvendt skråning. Dette giver ekstra sol til druerne og dermed mere modenhed til den endelige vin.

Vinen:
Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Druerne til denne vin er høstet i midten af september måned, 210 meter over havet fra en parcel med kun Chardonnay. Druerne høstes i hånden og bringes til vineriet i 15 kg kasser for hurtig vinifikation. Vinen gærer i rustfrie ståltanke ved kolde temperaturer på ca. 15°C. Efterfølgende lagres vinen i 12 måneder på egetræsfade.

I glasset:
Funklende gylden med ekspressiv duft af eksotisk frugt som mango og ananas. I munden er der god fylde med cremet struktur. Her er noter af moden gul frugt og en anelse sødme fra fadlagringen. Virkelig god balance med friskhed i eftersmagen.

En god ledsager til modne tørre oste, lyst kød, fisk og salater.

Serveres ved 6-8°C.

Pressen:
Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "Vino de Pago DO er det højeste niveau i spansk vin, og her er en vin af slagsen - en vin med en vidunderlig duft og en meget aromatisk, krydret smag med en lækker sødme fra fadlagringen i tolv måneder..." (Uge 24 / 2017)

Berliner Wein Trophy 2017 - Guldmedalje

Årgang 2015
VinAvisen – 5 stjerner – ”En hvidvin, der dufter dejligt af moden melon og mango. Smagen er tør, fyldig og med god frugt, og den slutter med et lille bittert bid, der gør vinen velegnet som madvin. Prøv den fx til retter med fed fisk - eller til lette kødretter med kalv og kylling.” (uge 29, 2016)

Årgang 2014
FinansBureauet - 6 stjerner - "Voluminøs og impressiv spansk Chardonnay med intensiv næse med dominans af fad og dyb og cremet mund med smørfedme og eksotiske frugter i overflod. Flot fadlagret Chardonnay." (13-07-2015)

VinAvisen - 5 stjerner: ”Denne meget dejlige hvidvin kommer fra ”et af verdens 100 bedste vinerier" - ifølge Decanter. Det tror vi gerne, for vinen er lidt af et fund … Den har en god duft og en frisk og samtidig cremet smag med et klart billede af Chardonnay-druen.” (Uge 30, 2014)

Årgang 2012
Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Udmærket chardonnay til den nedtonede side. Let fadpræg og diskret eksotiske frugttoner. Pæn syre og god balance. God til fisk eller kylling med en cremet sauce." (23-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Meget dejlig hvidvin med en liflig duft og en bred, lidt "fed" druesmag med tilpas syre. I smagen er der mango og ananas samt diskrete fadtoner." (Uge 32 / 2013)

DKK stk. 99,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0621009
Årgang: 2015
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Spanien
Område: Navarra,
Druer: Chardonnay

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet