Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Niepoort, 20 Years Old Tawny
Klik for at zoome

Portugal - Douro

Niepoort, 20 Years Old Tawny

Niepoort er et privatejet familiefirma, som er grundlagt i 1842. I dag drives firmaet af Rolf van der Niepoort og hans søn Dirk, der er 4. og 5. generation. Niepoort får sine druer fra en række små vinbønder i Pinhão- dalen og fra sine egne vingårde Quinta de Napoles og Quinta do Carril, der begge ligger ved Tedo-floden.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvins-produktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Når druerne høstes i den sidste uge i september og i den første uge i oktober, er de fuldmodne og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75 80%, til 500 liter most.

Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 20 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 20 år. Der produceres ca. 8.000 flasker om året.

Niepoort Tawny 20 Years Old har en smuk orangegylden tone med solnedgangens glød, smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af honning, mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret fra honning til peber.

Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif.

Serveringstemperatur 16-18°C

Pressen:
Ekstra Bladet - 5 stjerner (92 point) - "Helt lys. Tørrede frugter i smagen. Flot syre og en elegant, flot port. Lang, krydret eftersmag." (15-12-2016)

Politiken - 5 vinglas - "Meget lyst indtryk - masser af tørret orange, julekrydderi, fernis og rancio - kompleks. På samme tid luftig og intens smag. Igen kompleks og med stor elegance. Næsten svævende!" (06-12-2015) 

Decanter - 96 point (januar 2013)
Wine Spectator - 92 point
Smag og Behag - 5 vinglas / "TESTVINDER"

Forlaget Smag - 20 ud af 20 point / "TESTVINDER" - "Den er let og delikat røget, harmonisk og ren, men dens kodeord er friskhed. Alt det kombineret, og så det fakt, at Dirk ikke er nogen sukkergris, giver vinen en suveræn selvfølgelighed, som om den vil sige til alle sine kolleger og konkurrenter: Her erjeg. Jeg er ikke den største eller den stærkeste eller den tungeste, men jeg er den smukkeste! Og hvem kan stikke den? Fantastisk vin." (november 2012)

DKK stk. 539,75

Ikke på lager - Prøv din lokale Skjold Burne

Gå til kassen

EB EB
Politiken Politiken
Decanter Decanter
WineSpec WineSpec

Smagsbarometer

Karakter

4
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 2121019
Varetype: Portvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 20 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Portugal
Område: Douro,
Druer: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão, m. fl.

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet