Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Muré Signature Riesling, økologisk
Klik for at zoome

Frankrig - Alsace

Muré Signature Riesling, økologisk

Fra den sydlige ende af Alsace kommer denne mesterlige Riesling. Grundet det sydlige terroir har man her lidt mere fedme end man normalt finder i Alsace Riesling.

Området og producenten:
Alsace distriktet er beliggende i det nord-østlige Frankrig og ligger på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. René Muré ligger i byen Rouffach i det sydlige Alsace og har sine marker her i området. Her er lidt varmere end i det nordlige Alsace og det giver vine der generelt er mere kraftfulde og fede i strukturen. René Muré ledes i dag af 12. generation af vinmagere: Véronique og Thomas Muré. Familien har dyrket vin i dette område siden 1650 og de købte Clos St. Landelin i 1935. Clos er en betegnelse for et markstykke, der er indhegnet med sten. Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation. Denne mark er helt unik, beliggende med sine 15 hektar i den sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Siden 2003 er hele marken blevet behandlet efter økologiske forskrifter.

Vinene i Muré Signature serien er fremstillet på druer dels fra egne marker og dels på opkøbte druer. Med Signature serien viser Muré klassiske Alsace vine af høj kvalitet til en fornuftig pris.

Vinen:
Denne riesling er fremstillet på druer høstet fra næsten 30 år gamle vinstokke. Gæringen er foretaget med temperaturstyring og på det naturlige bundfald. Dette er med til at give vinen yderligere kompleksitet. Vinen har en anelse restsødme, der skjules bag ved den flotte syre. Det resulterer i en vin der føles meget fyldig.

I glasset:
Flot gylden i glasset med herlig ekspressiv duft af fersken og melon. Smagen har blød fylde og god struktur. Her er noter af citrus og tørret ananas i baggrunden. God fylde og en anelse sødme giver en vin med lang eftersmag.

En god ledsager til mere komplekse retter og gerne til krydrede retter fra det asiatiske køkken.

Serveres ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2014
AOV.dk - 6 stjerner - "Petroleum, skifer, æble akciehonning. Knivskarp flot syre. Citrus/grapeskal. Markant mineralsk, og veldrejet Riesling med mange lag og facetter..." Bedste grillvin til fisk og skaldyr 2016 (Uge 21 / 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker hvidvin og et fornemt udtryk for Riesling-druen. Den er frisk og liflig, har en god fylde og en lang eftersmag med friske citrusnoter. Nyd den til lyse fisk og skaldyr. Vinen er økologisk..." (Uge 21 / 2016)

AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Ægte veldrejet sommerhit. Rieslingdruen har en fænomenal evne til at at formidle mineralske noter. På forunderlig vis kan den samtidig være fyldig, let sødmefuld på en forfriskende måde, og pivfrisk med masser af frugtsyre. Det her kunne godt være et ægte sommerhit, som vi på Alt om vin også giver topkarakter." (Uge 20 / 2016)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Muré er en rigtig god producent, som laver vine i den ranke, tørre og syrerige stil, fine til mad - hvor mange producenter i dag hælder til vine med forskellige grader af restsødme og rigdom...Glimrende og ren riesling - lidt citron og mineraler. Karakterfuld smag med høj syre og pæn intensitet. Rank og slank stil. Oplagt fiskevin. Dejlig vin!" (15-05-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og fin Riesling med fersken og nødder i næsen og karakterfuld mund med sprød syre og mineralsk strejf tilsat noter af citrus og abrikos." (18-04-2016)

DIN VIN GUIDE - 89 point / "GODE" - "Modne æbler i duften. En intens smag af æbler, fersken, lette krydderier og blomster. Koncentreret med en medium syre..." (februar 2016)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat Riesling med våd sten i næsen, citrus og enghø i munden pakket ind i pikant syre og noter af Cox Orange i den lange eftersmag. Godt køb." (06-07-2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Frisk hvidvin med et godt billede af Riesling-druens fortræffeligheder. Vinen har en fin krydring, mineralske noter og tilpas syre." (Uge 9 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Stringent og fast Riesling med fint syrebid og citrus toner i både næse og mund suppleret med bløde toner af honningmelon i eftersmagen." (03-02-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (04-02-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Let og læskende hvidvin med en frisk frugtsmag og toner af citrus. En god vin tilfedere fiskeretter..." (Uge 22 / 2012)

Wine Spectator
- 90 point

DKK stk. 149,75

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen
Politiken Politiken
Politiken Politiken
Finansbu. Finansbu.
D.V.G. D.V.G.

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 1911067
Årgang: 2014
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Alsace,
Druer: Riesling
Dyrkning: Økologisk
Skruelåg: Ja

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet