Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Muré Signature Pinot Gris Økologisk
Klik for at zoome

Frankrig - Alsace

Muré Signature Pinot Gris Økologisk

Pinot Gris Signature fra Muré er intens og flot styret med et lækkert bid fra eksotisk frugt og en elegant frugtsyre til at holde balancen. Et godt billede på Pinot Gris-druens egenskaber.

Området og producenten:
Alsace distriktet er beliggende i det nordøstlige Frankrig, og ligger på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. Muré ligger i byen Rouffach i det sydlige Alsace, og har sine marker her i området. Her er lidt varmere end i det nordlige Alsace, og det giver vine, der generelt er mere kraftfulde og "fede" i strukturen.

Domaine Muré ledes i dag af 12. generation af vinmagere: Véronique og Thomas Muré. Familien har dyrket vin i dette område siden 1648, og de købte Clos St. Landelin i 1935. "Clos" er en betegnelse for et markstykke, der er indhegnet med sten. Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation. Marken er helt unik, beliggende med sine 15 hektar i den sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Siden 2003 er hele marken blevet behandlet efter økologiske forskrifter. Vinene i René Murés Signature serie er fremstillet dels på egne druer og dels på opkøbte druer.

Vinen:
Pinot Gris høstes i hånden ved lavt udbytte fra gamle vinstokke dyrket efter familiens gamle traditioner. Ved høsten, der foregår i slutningen af september, lægges druerne i små 20 kilos kasser for at bevare så mange hele druer som muligt. Efter høsten vinificeres mosten langsomt med brug af druernes egen naturlige gær, under temperaturkontrol for at bevare mest mulig af druens karaktertræk.

I glasset:
I glasset fremstår denne Pinot Gris smuk gylden med fine reflekser. I duften møder man let røgede toner med friske strøg af jordbær, fersken og mango. I munden opleves vinen fyldig og sprød med intense noter af mandarin og abrikoser. En vin der bliver hængende i en lang fuldendt eftersmag.

En oplagt ledsager til forretter som salater og til lyst kød som kylling eller blot til at nyde en varm dag på terrassen.

Serveres ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fyldig og lækker Alsace Pinot Gris med floral næse, cremet mund med noter af marcipan og honning og lang intensiv eftersmag med en snert af eksotisk frugt..." (06-02-2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker hvidvin på økodruer. Glimrende til mad. I den fint cremede smag er der god frugt, mineralitet og en lille, krydret note, der fortsætter ud i eftersmagen. Prøv den fx til ost..." (Uge 19 / 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Lækker Pinot Gris fra Alsace med røgfyldt næse med noter af røde bær og sprød og fyldig mund med righoldige mængder mango og papaya tilsat strejf af hvid peber og frisk markchampignon. Høj klasse." (08-02-2016)

DKK stk. 139,75

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1911061
Årgang: 2015
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Alsace,
Druer: Pinot Gris
Dyrkning: Økologisk
Skruelåg: Ja

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet