Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Los Vascos, Cabernet Sauvignon, DBR (Lafite)
Klik for at zoome

Chile - Central Valley - Rapel (Cachapoal, Colchagua)

Los Vascos, Cabernet Sauvignon, DBR (Lafite)

Området og producenten:
På Los Vascos Estate er det tydeligt, hvad gode franske producenter kan opnå, når de arbejder med druer de kender, under optimale klimabetingelser. Her er det folkene bag 1. Grand Cru Classé slottet Château Lafite Rothschild. Resultatet: En vingård som ligger i toppen af det sydamerikanske kvalitetshierarki. Når der tales om den bedste fransk-inspirerede vin fra Chile, så er det Los Vascos der er referencepunktet.

Det 500 ha store Los Vascos Estate, ligger 220 km sydvest for hovedstaden Santiago, i Colchagua Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18-hundrede tallet.

Domaines Barons de Rothschild blev i 1988 de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelser af de eksisterende vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. I dag ejer Domaines Barons de Rothschild hele ejendommen og har fuld kontrol med produktionen, fra vinstok til færdig vin. Egetræsfadene der benyttes kommer fra Château Lafite Rothschilds eget bødkeri i Bordeaux. Bedre forudsætninger kan man ikke få for at fremstille topvin.

Vinen:
Los Vascos Cabernet Sauvignon er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon-druer, der kommer fra udvalgte parceller i Colchagua Valley, hvor jorden domineres af ler.

Høsten fandt sted fra d. 26. marts til d. 8. maj. Druerne blev høstet ved optimal modenhed, tidligt i den kølige morgen. Før druerne knuses, sorteres de ved en kvalitetskontrol.

Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Skallerne udblødes i mosten, til den har opnået sin mørke purpurrøde farve. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved 25-27°C efterfulgt af 15-20 dages maceration. Når gæringen er forbi, lagres vinen i over et år på egetræsfade, inden den tappes på flaske, hvor den modner yderligere i nogle måneder, inden den frigives til salg. 

I glasset:
Los Vascos Cabernet Sauvignon har en klar mørk rubinrød farve. I duften finder man modne solbær, kirsebær, hindbær og blommer samt strejf af stikkelsbær, chokolade, sort peber og muskatnød. Smagen er fløjlsblød med modne tanniner og masser af frugt. Flot lang og ren eftersmag.

En fremragende ledsager til rødt kød, vildt, kalv, lam og ost.

Serveringstemperatur 16–18°C.

Pressen:
Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rødvin, ret tør, med god, ren frugt, fin krydring, noter af mørke bær, tobak og kaffe. Lang eftersmag." (Uge 27 / 2016)

Wine Spectator, 03/2016 - 87 point

Årgang 2013
AOV.dk - 5 stjerner - "Kamfer, solbærblade, solbær, kirsebær. Grøn peber og tobak. Mediumfyldig vin med flot struktur og god modenhed i garvesyren der gør vinen rund og lækker. Vellavet teknisk flot vin, der vinder i glasset." (25-02-2016) 

Årgang 2012
BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Karakterfuld, medium kraftig, flot, let krydret smag af kirsebær, solbær, brombær, urter, chokolade og vaniljetoast..." (25-04-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fin chilensk Cabernet Sauvignon med solbær i næsen og fast mund med bløde tanniner og toner af ristede nødder, peber og mokka..." (04-08-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Yderst vellavet rødvin, tør, med god, ren frugt, tilpas syre og en lang eftersmag." (Uge 27 / 2014)

AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 18 / 2015)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Cabernet Sauvignon med fin volumen og fylde. Blommer og solbær inæsen, peber og mørk chokolade i munden og let røgpræg i den lange eftersmag." (06-01-2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Vellavet, blød og behagelig chilensk Cabernet Sauvignon med pæn fedme og toner af solbær, blommer og mokka. Et super køb til prisen." (11-02-2013)

BT
- 5 stjerner / "Guldmedalje" - "Flot, frugtrig rødvin i karakterfuld Bordeaux-stil. God tannin i saftig tæt lang harmonisk smag af bl.a. modne solbær." (07-01-2012)

Den Korte Avis
- 5 stjerner (11-12-2012)
AOV.dk
- Ugens guldvinder (Uge 2 / 2012)

Årgang 2007
Information - 5 stjerner (23-04-2010)
BT
- 5 stjerner
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner
VinAvisen - 5 stjerner

Årgang 2005
Jyllands-Posten - 5 stjerner
BT - Guldmedalje

Årgang 2004
Nyhedsavisen - 5 stjerner - "Et usædvanligt godt køb."

VinAvisen - 5 stjerner - "En stor og dejlig rødvin i bedste Bordeaux-stil. Den har en god duft, en blød smag og en mundrensende syre, der gør den egnet til mange kødretter."

Alt for damerne - 5 stjerner6

DKK stk. 119,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521321
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley, Rapel (Cachapoal, Colchagua)
Druer: Cabernet Sauvignon

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet