Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Legende
Klik for at zoome

Frankrig - Bordeaux

Legende "R" Bordeaux Blanc, DBR (Lafite)

Hvidvin fra Bordeaux er en af denne verdens gode hemmeligheder. Her er super meget smag for pengene og en eminent balance i glasset.

Området og producenten:
Chatêau Lafite Rothschild er i dag et af de bedste producenter i verden. Når de sætter deres gode navn på en vin er det fordi kvaliteten er i top.

Les Domaines Barons de Rothschild ejer i dag Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-Klassificationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af  Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje.

Vinen:
De senere år har fremstillingen af hvidvin i Domaines Barons de Rothschild (Lafite) udviklet sig meget. Ekspertisen har man udviklet på Château Rieussec i Sauternes, hvor man også fremstiller en tør hvid udgave i høj kvalitet. Denne vin kan kaldes en lillebror til denne og har med sin relativ høje andel af Semillon i blandingen en god frugtkarakter og blød stil. Vinen fremstilles en blanding af Sauvignon Blanc og Semillon. Vinen gæres ved lav kontrolleret temperatur, for at beholde den rene grønne frugt og lagres uden brug af egetræsfade.

I glasset:
Smuk stråfarvet vin med en ekspressiv duft af citrus og modne pærer. Smagen har god fylde og en meget livlig frugtpalet med æbler, pærer og lyche. Frugtsyren giver en god baggrund og en vin der er velegnet til mad.

Velegnet til fiskeretter, salater og bløde oste.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen – 5 stjerner – ”En rigtig god hvidvin på druerne Sémillon og Sauvignon. Den er frisk og blid, men samtidig med karakter og fin krydring - samt en god, lang eftersmag.” (uge 29, 2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Delikat og meget lækker hvidvin på druerne Sémillon og Sauvignon Blanc med frisk druesmag, tilpas syre og et lille bid, der er fint til mad. En meget anvendelig vin." (Uge 14 / 2016)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Let, frisk og sprød. Dejligt blend af to druer, der klæder hinanden. Smuk blomstret næse med noget frisk citrussyrligt og fylde. Fyldige pærer i smagen sammen med grønne noter, stikkelsbær og citron. Mediumfyldig, tør vin med en vis kompleksitet, og helt klart et glas, der vil begejstre hele selskabet, når den står på fisk og skaldyr..." (marts 2016)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "En superflot velstruktureret hvid Bordeaux med hyldeblade og citrus i næsen og frisk mund med spændstig syre og noter af toast og modne æbler. En vin som begejstrede alle i panelet..." (28-04-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner / "TESTVINDER" - (29-04-2014)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Delikat, blomstrende sauvignonnæse med lidt sødme. Men fin tør smag – ret slank og frisk. Indtagende og pænt kompleks stil i dette prisleje." (20-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Et fad østers og en hvid bordeaux...her er vinen, frisk, tør, fint aromatisk, lavet på druerne Sémillon og Sauvignon Blanc." (Uge 14 / 2014)

Spis Bedre - ANBEFALET - "Dufter og smager som en sommerdag af honning, lime, kaprifolie og gule blommer. En dejlig tørstslukker med en fin syre og en anelse fedme, der giver en rund, frisk og frugtig vin." (April nr. 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Næsen i glasset - er det en Sauternes? Nej, men druen Sémillon får en til at tro det. Her har den selskab af Sauvignon Blanc, og resultatet er blevet en frisk hvidvin i typisk Bordeaux-stil, god til fisk og skaldyr." (Uge 40 / 2013) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot og velstruktureret hvid Bordeaux med toner af hyldetræsbark, pære og smørtoast. Super håndværk." (11-03-2013)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Let og frisk, mellemfyldig og fint krydret hvidvin på druerne Sémillion og Sauvignon Blanc." (Uge 5 / 2012) 

DKK stk. 119,75

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0211001
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bordeaux,
Druer: Sauvignon Blanc, Semillon

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet