Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Herencia del Padri, Priorat
Klik for at zoome

Spanien - Priorat

Herencia del Padri, Priorat

Et klassisk eksempel på vin fra Priorat. Fyldig, mørk og intensiv spanier med masser af charme og en flot balance. En alsidig vin de fleste vil kunne lide og som passer til en bred vifte af mad.

Området og producenten:
Vingården, hvor Herència del Padrí produceres, ligger i Priorat ca. 120 syd km for Barcelona og ejes af Bernard Magrez, som ejer adskillige vinslotte i Frankrig og andre lande. Bernard Magrez har været i vinbranchen i 40 år og stræber hele tiden efter at bevise, at intet er umuligt.

De første vinmarker i Priorat blev beplantet i det 12. århundrede af munke, da de grundlagde klosteret Scala Dei. Siden er vinproduktionen i Priorat vokset støt og Priorat er i dag blandt de mest velansete vinregioner i Spanien.

Vinen:
Druerne til Herència del Padrí dyrkes på terrasser beliggende på de stejle bjergskråninger i 300 meters højde. Vinen er lavet på 15% Syrah, 20% Grenache Noir, 38% Carignan, 22% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er plantet i en speciel jord, der kaldes Ilicorella og består af skifer blandet med sten. Der bruges bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor al pleje af vinstokke og plukning af druerne foregår i hånden.

Druerne høstes fuldmodne i september måned, og bringes straks herefter til vineriet. Ved ankomst afstilkes druerne, hvorefter de sorteres på et bord. Gæring sker på egetræsfade og druemosten pumpes dagligt over kvaset i 15-20 dage. Efter endt gæring, hviler vinen på et år gamle træfade, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.

I glasset:
Farven er lys rød, men alligevel tæt. I næsen afsløres en aroma af kakao og grillede kastanjer. Vinen er elegant og velbalanceret med god frugtsmag og tydelige men harmoniske tanniner og i eftersmagen træder kakaoen igennem igen.

Herència del Padrí er en oplagt ledsager til tapas, intense gryderetter, vildt og medium kraftige oste.

Serveringstemperatur: 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014

FinansBureauet - 5 stjerner - "Bernard Magrez formår, som en af de eneste, at producere en Priorat, som er tilnærmelig og fornøjelig selv i sine yngre år. Og selvom vinen byder på den forventede kraftige og flamboyante stil, er de store mængder friskkværnet peber og overmoden frugt, som dominerer både næse og mund, pakket så godt ind i bløde tanniner, at det hele går op i en højere fornøjelig enhed. Tæt på seks stjerner." (10-04-2017)

AOV.dk - 5 stjerner - "Blommer og solbær, grøn peber, grafit. Lækker krydret vin. Den perfekt modne frugt bakkes op af en god portion garvesyre der giver vinen struktur. Vellavet vin." (Marts 2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Glimrende rødvin med alt i fornem balance - frugt, tørhed (ofte typisk for Priorat), sødme, krydring og lang eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant." (Uge 13 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Overraskende blød og imødekommende ung Priorat med indbydende næse med et strejf af hvid peber, voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i velstrukturerede tanniner og en lang eftersmag med noter af peber og vanilje..." (05-12-2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) - "Fra Priorat. Mørke bærtoner i duften som fortsætter i smagen med lakrids, peber, animalske træk og vanilje. Velbalanceret, klassisk Priorat i den kraftige krydrede stil. Lang eftersmag." (04-11-2016)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Den franske vinmand Bernard Magrez har købt en ejendom i det spanske Priorat, og fra den kommer denne rødvin. Vinen dufter helt vidunderligt og har en blød, bred og lækker smag. En bamsevin er den, men meget lækker." (Uge 29 / 2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Eksplosion af frugt og fadnoter. Mørk moden frugt. Chokoladenoter fra ristet fad. Læder. Peber. Flot koncentreret vin med dyb mørk moden frugt, læg dertil en flot mineralsk finish og livgivende syre. Høj alkohol - en vellavet fuldblods powervin." (25-07-2016) - På AOV.dk’s liste over de bedste vinkøb i 2016.

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Virkelig lækker og delikat Priorat som udmærker sig ved at være langt mere elegant og afrundet end man normalt oplever fra de kanter. Flot næse med noter af overmodne kirsebær og læder og cremet mund med sødmefulde noter af brombær og blåbær tilsat lette peber og tobaks toner i den lange eftersag. Flot vin." (20-06-2016)
Bestseller2017 5bestsellere2017

DKK stk. 159,75

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen
EB EB
Varenummer: 0521483
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 15 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Spanien
Område: Priorat,
Druer: Carignan, Merlot, Grenache Noir, m. fl.

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet