Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Fleurie, Christian Bernard
Klik for at zoome

Frankrig - Bourgogne - Beaujolais

Fleurie, Christian Bernard

Fleurie er en af de bedste kommuner i Beaujolais og her er et eksempel i smuk stil med friske røde bærnoter og lang intens eftersmag. Bør nydes hele året i godt selskab.

Området og producenten:
Beaujolais distriktet ligger i forlængelse af Bourgogne distriktet i det mellemste Frankrig. Der er 10 kommuner som har ret til at nævne deres eget navn på etiketten og som tiltales Cru Beaujolais. Fleurie regnes som et af de bedste områder. Den eneste rødvinsdrue der anvendes her er Gamay, som er meget lav på tannin og derfor meget mild i stilen.

Domaine Christian Bernard ligger på en sydvendt skråning 200 meter over havets overflade og dækker et areal på 10,3 ha, hvor den magre granitholdige jord skaber voksested for Gamay-druen. Vinstokkenes alder ligger fra 30 - 70 år og yder et årligt høstudbytte på 35 hl pr. ha. Et lavt udbytte af høj kvalitet. Bernard ejer parceller flere forskellige steder i Fleurie kommunen og vinificerer de enkelte parceller separat, inden den endelige blanding.

Vinen:
Denne Fleurie rødvin er fremstillet på Gamay-druen, der er høstet fuldmodne i september måned. Druerne gæres ved den traditionelle Maceration Carbonique metode, hvor der udtrækkes maximal friskhed af druerne. Druerne lagres på store træfade inden den endelige klaring og aftapning på vingården. Denne rødvin er bedst i sin ungdom, hvor den besidder mest friskhed og intens frugt.

I glasset:
Funklende rød i glasset med en livlig bouquet af rene røde kirsebær og jordbær. I munden er vinen frisk og med en levende frugt, her er noter af jordbær og til sidst lidt sekundære aromaer i form af tobak og chokolade. En kompleks vin i den lette elegante stil.

En herlig ledsager til lyst kød, salater og milde oste.

Serveringstemperatur 16°C.

Pressen:
Årgang 2015
AOV.dk - 5 stjerner - "Kirsebær, brombær og hindbær med snert af engelsk lakrids, solbærblade. Pæn fylde med let behagelig garvesyre der bakker vinen op. Elegant. Godt køb." (august 2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Let og charmerende Beaujolais-rødvin med god Gamay-karakter. Udpræget til lettere retter." (Uge 31 / 2017)

FinansBureauet - 5 stjerner - "Elegant og fornøjelig Fleurie med livlig næse med dominans af hindbær og jordbær og cremet mellemfyldig mund med delikat kirsebærsødme tilsat lette noter af hvid peber og lys chokolade. Godt køb." (17-07-2017)

Politiken - 5 glas - "Let, frisk, syrerig og saftig smag med smag af jordbær og hindbær. Letdrikkelig uden at være banal. Bør drikkes kølig - 12-13 grader - for eksempel til en pizza bianco." (09-07-2016)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig dejlig Beaujolais. En fortræffelig rødvin med et godt billede af druen Gamay. En vin med substans, gode tanniner og frisk syre." (Uge 23 / 2014)

Information - 5 stjerner - "...let, velsmagende og klassisk Fleurie med substans." (11-05-2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen, der er fremstillet på den typiske Beaujolais-drue Gamay, fremstår funklende rød i glasset med en herlig duft af jordbær og hindbær samt noter af pibetobak og chokolade." (08-05-2014)

Årgang 2010
BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Frugtrig og samtidig elegant medium let rødvin, med flot lang tæt og harmonisk smag af modne jordbær, kirsebær, lidt grønne urter og krydderier. Super pris." (11-06-2011)

Politiken - "UGENS VIN" - "Let, saftig og jordbærduftende vin i ret charmerende, læskende stil. Lidt peber og pæn tæthed i afslutningen. Til grillet kylling eller en svinekotelet." (27-01-2013)

DKK stk. 129,75

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.
Politiken Politiken

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0311045
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Beaujolais
Druer: Gamay

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet