Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Fabiano, Grappa di Amarone,
Klik for at zoome

Italien

Fabiano, Grappa di Amarone, "I Fondatori"

WOW faktoren er høj når man smager dette brag af en Grappa! Her er alt hvad man kan forvente sig; sure sokker, bitter stof og stram tør smag fulgt op af en eksplotion af frugt fra Amaronen. Dette produkt forener på fornemmeste vis to goder; Amarone og Grappa.

Denne grappa er fremstillet på drueskindet fra den bedste Amarone hos Fabiano. Straks efter at drueskindet er fjernet fra mosten bringes det til destilleriet der behandler det med det samme. Destillationen sker hurtigt for at trække mest mulig duft og smag ud af druerne.

Fabiano er en af de klassiske producenter i Valpolicella distriktet. Hans vine fremstår som reference punkter for mange producenter. Han høster sine druer fra de bedste marker i Classico distriktets fem kommuner. Efter høsten tørres druerne under de bedste forhold i byen Negrar inden de presses og vinificeres i foråret. Dette skaber en vin på højt niveau som kan nydes nu, eller lagres i op til 15 år fra høståret.

Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade.
Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 65%, Rondinella 30 og Molinara 5%.

Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15 grader. Herefter bringes drueskindet til destilleriet og vinen bliver hos Fabiano.

Fabiano, Grappa di Amarone della Valpolicella, "I Fondatori" er blank og klar i glasset. Duften er præget af bitterstof, våd skovbund og en tæt kerne af frugt. Smagen er voldsom fyldig med gennemtrængende smag af Amaronen, bitter og stor tung frugt. Dette er en grappa i den klart voldsomme ende, men med enorm finesse i den langeeftersmag.

Dette er et produkt der skal serveres for sig selv som afslutning på måltidet.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En elegant grappa med en god drueduft og en kompleks smag, der breder sig ud i munden. Eftersmagen er lang - og varmende, sådan som en rigtig god grappa skal være det... Den er et perfekt og opløftende punktum efter en god middag." (Uge 37 / 2016)

SPAR KR. 50.00

1 stk.

345,00

Vejl. 395,00 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 5211001
Varetype: Grappa
Indhold: 50 Cl
Alkohol: 43 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet