Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Chianti Classico DOCG Famiglia Zingarelli Red label
Klik for at zoome

Italien

Chianti Classico DOCG Famiglia Zingarelli Red label

En vin der viser alt, hvad Rocca delle Macìe står for: Fylde, intensitet og vin af sublim kvalitet!

Området og Producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve Le Macìe vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 600 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat diamanten i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.

Vinen:
Denne vin blev født sammen med vingården, og er gennem årene blevet en ambassadør for gården. Af samme grund fortjener den mere plads end der er plads til i denne korte beskrivelse. Det er en vin, som har fulgt med udviklingen både hvad angår bestemmelser for Chianti Classico området samt fornyelser i vinmarkerne, og er i dag et fuldendt billede på Zingarelli familiens høje kvalitetskrav.

Fremstillet af 95% Sangiovese-druer tilsat 5% Merlot-druer som høstet ved håndkraft. Druemosten gennemgår en 12-14 dage lang maceration (udblødning) sammen med drueskindet, inden vinen gennemgår en malolaktisk gæring efter traditionelle forskrifter. Efter endt gæring lageres vinen på en blanding af franske og slovenske egetræsfade i 6-10 måneder.

I glasset:
Vinen er livlig rubinrød i glasset. Duften er intens og vedholdende med hints af vilde bær og egetræets fine toner. Smagen er fyldig og kraftfuld med noter af røde bær som kirsebær samt violer. En vin, der på trods af en intens karakter, er frisk og elegant i sit udtryk.

En oplagt ledsager til det meste kød og pastaretter, gerne de italienske af slagsen.

Serveringstemperatur: 18-20°C.
 
Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Karakterfuld Chianti Classico i robust stil. Intensiv næse med noter af kaffe og brombær og voluminøs mund med intensive noter af espresso, vanilje, peber og mørk chokolade. Oplagt til grillretter." (26-06-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig lækker rødvin på 95% Sangiovese og 5% Merlot. Den har god, blød frugt, fint krydderi og tilpas syre..." (Uge 34 / 2015)

AOV.dk - 6 stjerner - "Topvin der giver baghjul til Supertoscanerne. Kamfer, eucalyptus, solbær og mineralske noter. Fyldig vin med lækkert snert af hvid peber og grøn peber. Lækkert tilstedeværelse af en fin garvesyre giver vinen et herligt bid. Dette er en topvin, og en ægte Chianti der giver baghjul til de mange opkomlinge af Supertoscanre." (13-08-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin, der breder sig ud med blød frugt, der bliver længe i munden. Vinen er lavet på 95% Sangiovese og Merlot." (Uge 8 / 2015)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Flot klar farve med en næse af kirsebær, tyttebær og tobak. Bag en skarp væg af tanniner åbner den op for en ganske behagelig smag med modne røde bær, finsk lakrids, chokolade og røg. Saftig og god læmgde med fin syre. Drik den til kraftige kødretter med urter og krydderurter." (februar nr. 2015)

Årgang 2010
Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Sangiovese, er her suppleret med en anelse Merlot, og resultatet er en ærlig vin der giver lyst til et glas mere. Middelfyldig, velbalanceret og ganske elegant vin i afdæmpet, rank stil. Præg af saftige røde bær, tobak og lidt træ." (11-08-2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot opulent og stringent Chianti Classico med pænt tanninbid og præg af kirsebær og toast i både næse og mund." (05-08-2013)

JamesSuckling.com
- 87 point
Wine Enthusiast - 88 point
Robert Parker - 89 point

SPAR KR. 79.50 V. 2 FL.

Pr. stk. v. 2 stk.

100,00

Vejl. 139,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen
AOV.dk AOV.dk
Varenummer: 0521165
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 0 stk.
Land: Italien
Druer: Sangiovese, Merlot

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet