Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Castellblanc, Brut
Klik for at zoome

Spanien - Penedes

Castellblanc, Brut

Elegant og frisk Cava i klassisk stil med fine bobler og elegante noter af frisk frugt og sommer.

Området og producenten:
Castellblanc er et af de ældste cavaproducerende vinerier i Penedès. Castellblanc blev grundlagt i 1908 som en lille familievirksomhed af Parera-familien, der kombinerede stor passion for ønologi med respekt for traditioner.  Blandet med medarbejdernes entusiasme og store daglige indsats gav det en virksomhed, som vidste, hvordan de skulle eksperimentere, og hvordan produkterne skulle tilpasses markedets efterspørgsel og kundernes krav.

Vinen:
Castellblanc Cava kommer fra det spanske vindistrikt Penedès, syd for Barcelona. Til Cava produktionen anvendes druesorterne: Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Ved høsten i september udvælges kun de allerbedste druer til Cava. Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 l most af højeste kvalitet. Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur. Når gæringen er forbi hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes så en beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden efter 36 måneder er forbi, anbringes flaskerne i stativer, hvor de drejes og rejses så det flokkulerende bundfald samler sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud - flasken efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.

I glasset:
Castellblanc, Extra Brut, Cava er tør med fine perler. Frisk og elegant i smagen elegante noter af grønne druer, citrusfrugt og modne æbler. Et klasseeksemplar, der viser hvorfor cava er blevet så populært.  

Vinen er god som aperitif og til forretter, som sprøde salater, pastaretter og milde oste.

Serveringstemperatur 6-8°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Pæn og udmærket boblevin med fine, stadige bobler og en frisk, frugtagtig smag. I slutningen en fin krydring..." (Uge 19 / 2017)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Forrygende flot Cava i frisk og imødekommende stil med toner af modne Filippa æbler i både næse og mund og delikat brødpræg i eftersmagen. Seks meget sikre stjerner og helt oplagt til receptionen, hvis budgettet ikke er til Champagne." (11-05-2015)

Winelab.dk - 6 stjerner - "Kølig og frisk duft. Syrlig mineralitet med fuldmodne grønne druer og et hint af maling, der giver indtryk fra senthøstede druer. De intense og fine bobler holder sig længe i glasset. Moden gul frugt, frisk forårsgrønt, grønne druer. Ret tør smag med god fylde og kompleksitet. En lækker og lang eftersmag. En rigtig flot Cava – bedre bobler skal man lede meget længe efter i dette prisleje." (16-02-2015)

BT - 5 stjerner / "Sølvmedalje"
WineEnthusiast - 89 point 
Wine Spectator - 83 point

SPAR KR. 14,75 PR. FL. V 2 FL.

Pr. stk. v. 2 stk.

75,00

Vejl. 89,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.
Winelab.dk Winelab.dk
BT BT

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1321003
Varetype: Cava
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 11.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Spanien
Område: Penedes,
Druer: Macabeo, Parellada, Xarel-lo

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet