Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Brunello di Montalcino, Brunaio
Klik for at zoome

Italien - Toscana

Brunello di Montalcino, Brunaio

En flot Brunello fra Castellani-familien. Udvalgt fra de bedste marker med stor kompleksitet og varm moden frugt.

Området og producenten:
Montalcino-regionen ligger omkring landsbyen Montalcino i provinsen Toscana i midten af Italien, 112 km syd for Firenze. Montalcino-højdedragene rejser sig til ca. 500 meter over den frugtbare slette syd for byen Siena, og grænser op til de vilde bjerge i Maremma. Jorden i Montalcino er sammensat af ler og kalk med et stort indhold af mellemstore sten, som gør jorden tør, veldrænet og meget frugtbar. Druen der bruges, er en variant af Sangiovese-druen, her i området kaldet for Brunello. Denne variant er en anelse større end den almindelige udgave, og giver mere saftige, frugtfyldte vine. I de nyeste regler for området er fadlagringstiden nedsat til minimum 2 år for at frembringe mere frugt i vinene. Derefter skal vinen lagres på flasken, inden den frigives til salg i sit femte år.

Vinen:
Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden de frigives. Vinen må sælges det femte år efter høsten. Druerne til denne Brunello er plukket i hånden for at få den bedste selektering. Derefter er vinen gæret i moderne tanke under streng temperaturkontrol, her pumpes mosten over drueskinnet for at trække farve, tannin og syre ud i mosten. Herefter lagres vinen i to år på en kombination af franske og slovenske egetræsfade.

I glasset:
Typisk for Brunello med den lange lagring er vinen flot teglfarvet med en stor ekspressiv duft af kirsebær, brombær og læder. Smagen er elegant med høj frugtintensitet og medium fylde. Her er noter af røde og sorte bær i skøn forening med de udviklede aromaer fra fadlagringen i form af læder og cigarkasse.

En oplagt ledsager til grillet vildsvin eller andre intenst smagende kødretter.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot teglrød Brunello di Montalcino med let støvet næse med toner af brombær, fad og peber, voluminøs mund med let tanninslør, som omfavner vinens noter af tobak, lakrids og espresso og lang peberintensiv eftersmag med en snert af mineralitet." (19-12-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Elegant og lækker rødvin med en duft af kirsebær, brombær og læder og en kompleks frugtsmag med noter af kirsebær, sveskeblomme og chokolade. Dertil afrundede tanniner og fint integrerede fadnoter." (Uge 48 / 2016)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 5 stjerner (93 point) / "BEDSTE KØB" - "Intense bærtoner i duften. Saftig, yderst velafbalanceret med masser af kompleksitet, peber, kamfer, lakrids og sorte kirsebær. Lang krydret afslutning." (24-06-2016) 

DIN VIN GUIDE - 93 point / "FREMRAGENDE" (februar 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en Brunello-rødvin i topform. Den har en dejlig frugtduft med noter af sveskeblomme, mens smagen er elegant og kompleks, fuld af mørke bær og med afrundede tanniner. Det er en af de vine, man lige skal have et glas mere af. Nyd den til en luksus-oksebøf." (Uge 49 / 2015) 

Årgang 2003
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Let støvet næse med noter af tobak og fuldfed mund med høj frugt-intensiv og overraskende elegance og blødhed tilsat pæne mængder mørk chokolade og cedertræ." (08-09-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Superlækker rødvin - dette her, det er vin! Vinen har en afrundet, blød smag med noter af mørk chokolade og afdæmpede tanniner." (Uge 35 / 2012)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Lys, brunlig kant, og man fornemmer, det er en moden vin, som er klar nu. Brombær i smagen og en let tørhed i eftersmagen." (04-08-2012)

Wine Spectator - 92 point 3storeitalienere

SPAR KR. 70.00

1 stk.

249,75

Vejl. 319,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521161
Årgang: 2011
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Toscana,
Druer: Brunello

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet