Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Brachetto Spumante Beni di Batasiolo
Klik for at zoome

Italien - Piemonte

Brachetto Spumante Beni di Batasiolo

En mousserende vin fremstillet på den blå drue Brachetto. Resultatet er en frisk og sødlig vin med fin frugtkarakter og diskret sødme.

Området og producenten:
Brachetto druerne høstes fra marker spredt ud over Piemontes billedskønne bakkede landskab. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning.

Batasiolo er et familieejet firma, der er meget anerkendt for deres Barolo, men som med succes også dyrker de andre kendte druer fra området.

Vinen:
Denne vin er fremstillet på Brachetto druer. Stilen i vinen er lidt som at forestille sig en rød udgave af den mere kendte Asti Spumante, dog med langt mere vinøst præg. Druerne er høstet med god modenhed i både sukker og syre, inden presning og vinifikation. Gæringen af vinen er stoppet, så den færdige vin indeholder en anelse restsødme, fra druerne og så alkoholen holdes nede på 6,5%. Vinen er fremstillet efter charmat metoden, hvor den sidste gæring laves i en lukket ståltank. Dette giver fine elegante bobler.

I glasset:
Brachetto Spumante er funklende rød i glasset med frisk duft af sommerens røde bær; jordbær og hindbær i særdeleshed. I munden opleves vinen levende med en frisk mousse og igen god rød frugtkarakter. Vinen har sødme, men balanceres flot af en sund frugtsyre.

Som velkomst er dette et utraditionelt, men fremragende valg. Kan også fint sammensættes med desserter med frisk frugt.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er Piemontes svar på en god Lambrusco. En rubinrød, fint perlende og sød vin, som man nyder i store slurke - og gerne beder om en flaske til af. Den lever helt op til appellationens navn og ens forventninger til den." (Uge 24 / 2017)

AOV.dk - 6 stjerner - "Litchie, hyld og muscat, friske jordbær. Symfoni af parfumerede frugter. Lækker sødmefuld, frisk og læskende. Fantastisk flot og harmonisk topbrachetto, for den kompromisløse." (juni 2013)

DKK stk. 169,75

Køb stk.

Gå til kassen

VinAvisen VinAvisen
AOV.dk AOV.dk

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1321013
Varetype: Mousserende øvrige
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 6.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Piemonte,
Druer: Brachetto

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet