30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Berneroy Calvados XO

Pr. stk.
450,00 kr.
Pr. stk.
450,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 4711105

Berneroy Calvados XO

Afrundet og intens med noter af bagte æbler, krydderier, vanilje, citrus og kanel. En Calvados af særdeles høj kvalitet fra toppen af hierarkiet.



Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig

Type
Spiritus
Smagsnoter
Æble, smør, nødder
Alkohol og indhold
40 % / 70 cl
Land
Frankrig
Område
Øvrige
Producent
Berneroy
Serveringstemperatur
15-25°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
6
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L

Intens og udtryksfuld

Berneroy Calvados XO er mørk gylden i glasset med dybe brunlige strøg. I duften mødes man af noter af flødekarameller, citrus og varme krydderier. Smagen er intens og kompleks med noter af bagte æbler, smør, nødder, diskrete noter af egetræ, lidt kanel og krydderier. En lang og vedvarende eftersmag vidner om komplet balance og høj kvalitet.

Det er oplagt at nyde Berneroy Calvados XO, som den er i en stille stund eller over is.

Serveringstemperatur: 15-25°C

— VinAvisen03-04-2017
“Dette er en dejlig calvados, hvor æblesmagen trænger fint igennem, og hvor eftersmagen slutter rundt og blødt og med en anelse sødme. En varmende sag til en kølig forårsaften.”
— Ekstra Bladet27-06-2020
“Pæn intensitet. Krydret i udtrykket med masser af røde æbler. Pæn balance og længde. 90 Point.”

Fremstilling

Æblerne til Berneroys Calvados høstes, når de er perfekt modne, som regel fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende fermenteres (gæres) æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skræl. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol.

For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræsfade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræsfade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. I sin tid på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados XO er den ældste i rækken af Calvados fra Berneroy og er efter reglerne for XO lagret samlet 6 år på egetræsfade, før den er frigivet til salg.

Om producenten

I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne.

Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.

Anbefalede produkter