Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Batasiolo Asti Spumante DOCG
Klik for at zoome

Italien - Piemonte - Asti

Batasiolo Asti Spumante DOCG

Super sprød og lækker mousserende vin med en god sødme. Perfekt til en varm dag på terrassen eller som ledsager til friske desserter.

Området og producenten:
Vindistriktet Asti er berømt for sin aromatiske mousserende vin fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien, for foden af Alperne.

Beni di Batasiolo høster sine druer i det bakkede landskab omkring Tanaro-floden i Serralunga dAlba, Langhe, Santa Victoria dAlba og i dalene ved Belbo og Bormida. Vinmarkerne er anlagt på skråninger 100 - 300 meter over havets overflade.

Jorden i bakkerne er sammensat af mergel og kalk, mens jorden i dalene er mere, helvetisk, domineret af aflejringer af sand og kalk. De veldrænede jorder skaber et ideelt voksested for druesorten Moscato Bianco.

Vinen:
Jorderne er 100% beplantet med druesorten Moscato Bianco, der er den italienske version af den fornemme Muscat Blanc à Petit Grains.

Ved den manuelle høst i den sidste halvdel af september er druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Druerne anbringes i kasser, som rummer 20 kg, for at bevare klaserne så intakte som muligt.

Vinificationen finder sted efter de mest moderne principper. Efter presningen filtreres mosten ved centrifugering og lægges på tanke ved en meget lav, kontrolleret temperatur, som tillader en langsom og ensartet gæringsproces, hvor mosten metodisk centrifugeres og filtreres. Det bevarer Muscat-druens karakterfulde aroma i den endelige vin.

I glasset:
Asti fra Batasiolo står klar i glasset med fine elegante bobler. Duften er ren Moscato karakter med friske blomster og fine grønne bær. Smagen er liflig med en let sødme og en god friskhed i syren til at give balancen.

En herlig vin til velkomst, eller som ledsager til frugtdesserter eller fx chokoladekage med vanilleis.

Serveringstemperatur 6-8°C.

Pressen:
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super flot Asti Spumante i sprød og lækker udgave med floral næse og cremet mund med fin mousse og kontrolleret honningsødme tilsat forfinet syre. Bedste Asti Spumante smagt længe." (25-09-2017)

VinAvisen - 5 stjerner (Uge 33 / 2012)
Winelab.dk - 5 stjerner (27-12-2011)

VinAvisen

Sød er den, dog ikke sliksød - og med en masse bobler. En rigtig lækker vin, oplagt som en apéritif eller til en ikke alt for sød dessert.

VinAvisen

Winelab.dk

Dejlig duft af hyldeblomst og hvide modne frugter, der også går igen i smagen. Lidt syre i vinen holder sødmen i skak, og det gør bare vinen endnu bedre. Flot vin én af de mest alsidige typer af dessertvine.

Winelab.dk

SPAR KR. 70.00

1 stk.

99,75

Vejl. 139,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen
Winelab.dk Winelab.dk

Smagsbarometer

Karakter

4
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 1321007
Varetype: Mousserende øvrige
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 7 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Piemonte, Asti
Druer: Moscato Blanco

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet